Derner (KDU-ČSL): Kraj rozšíří kapacitu domova důchodců v Borohrádku o 24 lůžek

24.10.2019 5:29

Rada Královéhradeckého kraje schválila vyhlášení veřejné zakázky na stavbu „Domků Na Květné“.

Derner (KDU-ČSL): Kraj rozšíří kapacitu domova důchodců v Borohrádku o 24 lůžek
Foto: derner.cz
Popisek: Vladimír Derner

Tři nové objekty, kterými se rozšíří kapacita Domova důchodců Borohrádek, budou stát necelých 70,2 milionu korun bez DPH. Termín pro podání nabídek je do 21. listopadu do 10:00. Už během hledání zhotovitele začnou v lokalitě pracovat archeologové.

„V sousedství stávajícího domova důchodců v Borohrádku postavíme tři vzájemně propojené objekty s plochou střechou, které budou napojené na kotelnu vedle stojícího domova. Bude třeba také vybudovat přívody inženýrských sítí a součástí stavebních prací bude i přeložka vodoteče. Dokončení stavebních prací předpokládáme na konci roku 2020,“ sdělil radní pro investice Václav Řehoř.

Výstavba tří objektů v Borohrádku bude stát necelých 70,2 milionu korun a bude spolufinancována z rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Královéhradecký kraj má již dotaci schválenou.

„Novou přístavbou zvýšíme kapacitu domova důchodců o 24 lůžek. Zabezpečení seniorů je jednou z hlavních priorit sociální oblasti kraje. Královéhradecký kraj má k dispozici přibližně 2500 lůžek v zařízeních pro seniory. Za poslední tři roky jsme tento počet navýšili o několik desítek lůžek,“ doplnil náměstek pro sociální věci Vladimír Derner.

Místo budoucí výstavby je archeologicky významná lokalita, proto bude předběžný archeologický průzkum proveden již v průběhu vyhlášení zakázky, aby případná časová prodleva nezasáhla do harmonogramu stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…