Dlabajová (ANO) o slyšení komisařky Thyssen: Díváme se stejným směrem

06.10.2014 7:38

Takzvaného grilování designovaných komisařů před výbory Evropského parlamentu se zúčastnila i česká europoslankyně Marina Dlabajová. Byla přítomna slyšení Marianne Thyssen.

Dlabajová (ANO) o slyšení komisařky Thyssen: Díváme se stejným směrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martina Dlabajová, europoslankyně za hnutí ANO

Na programu bylo také slyšení Marianne Thyssen (Belgie), jejíž budoucí portfolio zahrnuje zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu. Slyšení se za výbor pro zaměstnanost a sociální věci účastnila také česká europoslankyně Martina Dlabajová (ALDE, ANO).

Dotaz M. Dlabajové mířil k problematice zaměstnávání mladých a postoji Marianne Thyssen k jejímu řešení. Thyssen potvrdila, že podporuje aktivní boj proti nezaměstnanosti, tvorbu pracovních míst a především rozvoj talentu a dovedností u mladých lidí. Tím ukázala jednoznačnou shodu s prioritami Martiny Dlabajové a její politickou skupinou ALDE. „Na mou otázku na propojování škol s trhem práce, podporu učňovského vzdělávání a vzdělávání dospělých odpověděla paní Thyssen velmi dobře. Projevila odbornou znalost, měla příjemně sebevědomý projev a ukázalo se, že se na problematiku díváme hodně podobně,“ doplnila M. Dlabajová. „Vnímám tento soulad názorů jako skvělou zprávu,“ zdůraznila.

Pro českou europoslankyni je to tedy velký příslib možné spolupráce i do budoucna. "Jakmile bude Thyssen ve funkci komisařky potvrzena, jsem připravena s ní jednat o konkrétních krocích a možnostech, které povedou ke skutečnému zlepšení situace v zaměstnávání mladých," říká M.Dlabajová. Právě nezaměstnanosti mladých lidí v České republice i v Evropě se ve své práci hodlá Dlabajová aktivně věnovat. Se svým týmem připravuje projekt unikátních stáží, které propojí špičkové české manažery a podnikatele s mladými lidmi, kteří chtějí aktivně ovlivňovat svůj budoucí profesní život. „Mezi firmami bych chtěla najít zajímavého partnera v každém regionu ČR a do budoucna i v Evropě. Chtěla bych, aby se projekt postupně rozrůstal. Úspěšní stážisté pak mohou motivovat další studenty v tom, že má smysl aktivně se starat o své budoucí zaměstnání a o to, co budu v životě dělat. Je to určitě lepší cesta, než se spoléhat na finanční podporu státu a vlastní pasivitou se předem odsoudit do pozice nezaměstnaného“, dodala M. Dlabajová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…