Dolejš (ČSSD): Kartelu Zeman-Babiš je třeba personálně čelit

16.05.2017 22:07

Jsem jednoznačným zastáncem toho, aby ČSSD jako suverénní politická strana nominovala svého kandidáta na prezidenta. Vzhledem k posledním krokům a chování M. Zemana si nedovedu představit podporu jeho kandidatuře.

Dolejš (ČSSD): Kartelu Zeman-Babiš je třeba personálně čelit
Foto: Archiv Richarda Dolejše
Popisek: Richard Dolejš

Povinností ČSSD jako demokratické strany je čelit mocenskému paktu Zeman – Babiš, který se evidentně opírá o spojenectví se současným předsedou KSČM V. Filipem. Tato skrytá mocenská koalice se po sněmovních volbách může stát smrtícím koktejlem pro demokracii v naší zemi a její prozápadní orientaci. Tomuto mocenskému kartelu se musí čelit nejen věcně, ale především personálně.

Proto by ČSSD měla postavit kandidáta levého středu, schopného konkurovat. Dovedu si představit, že by soc. dem. za současné situace v dohledné době na prezidenta nominovala osobnost typu L. Zaorálka, P. Buzkové, M. Štěcha či J. Středuly. Byla by to čistá cesta a nabídka alternativy pro levicové a středové voliče.

Richard Dolejš
poslanec Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.