Dolínek (ČSSD): Počátkem prázdnin zmizí parkoviště z Malostranského náměstí

20.02.2016 14:19

Na pokyn náměstka pražské primátorky Petra Dolínka vypoví Technická správa komunikací (TSK) v nejbližších dnech nájemní smlouvu provozovateli parkoviště na Malostranském náměstí. Od 1. července se tak v lokalitě nebude parkovat a náměstí změní svoji tvář.

Dolínek (ČSSD): Počátkem prázdnin zmizí parkoviště z Malostranského náměstí
Foto: Praha.eu
Popisek: Petr Dolínek (ČSSD)

„TSK ode mne dostala pokyn vypovědět smlouvu tak, aby od července již na Malostranském náměstí parkoviště nebylo a naopak mohly být posuzovány nabídky na zřízení předzahrádek či různých občanských aktivit, které tak budou moci být v tomto historickém srdci Prahy provozovány,“ uvedl Dolínek.

Tento krok vítají i zástupci městské části Praha 1. „Jednoznačně to podporuji. Jsem přesvědčen a říkám to dlouhodobě, že Malostranské náměstí si zaslouží mnohem důstojnější využití, než coby parkoviště. Zároveň ovšem budeme požadovat, aby parkující auta nezahltila okolní ulice,“ řekl zástupce starosty Prahy 1 Daniel Hodek.

Proti odstranění parkoviště se ozvali poslanci

Dolínek vydal pokyn TSK i s vědomím, že se proti odstranění parkoviště ozvali poslanci. „Pevně věřím, že poslanci pochopí, že je správné, aby jejich zájem, který jinak chápu, v tomto případě ustoupil zájmu Prahy, jejích občanů i návštěvníků, a v neposlední řadě geniu loci Malostranského náměstí,“ vysvětlil Dolínek, podle nějž se problém parkování poslanců i zaměstnanců Poslanecké sněmovny dá řešit i bez toho, aby na Malostranském náměstí muselo budovat podzemní parkoviště, které se tam nehodí. „Podle názoru odborníků z Institutu plánování a rozvoje má sama Poslanecká sněmovna řadu kapacit, které se dají využít pro parkování. Zároveň je hned za řekou u Rudolfina podzemní parkoviště,“ uvedl Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).