Dvořák (ČSSD): S výsledkem dražby Belvederu jsme spokojeni

12.11.2015 21:54

Královéhradecký kraj vydražil Belveder v Peci pod Sněžkou za dvojnásobek odhadní ceny. Vyvolávací cena 3 miliony korun, konečná cena 6,3 milionu korun.

Dvořák (ČSSD): S výsledkem dražby Belvederu jsme spokojeni
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Tak dopadla druhá veřejná dražba krajského majetku. Tentokrát byl předmětem aukce Belveder v Peci pod Sněžkou, bývalá základní škola při ozdravovně s ubytováním. Dražbu uspořádal kraj po předchozí velmi dobré zkušenosti, navíc je takový způsob prodeje transparentní bez možnosti korupčního jednání.

Po velkém úspěchu první veřejné dražby, kterou uspořádal Královéhradecký kraj v květnu tohoto roku, se vydražil další nepotřebný krajský majetek – objekt Belveder v Peci pod Sněžkou. Vyvolávací cena byla 3 miliony korun, objekt se nakonec vydražil za 6,3 milionu korun. „S výsledkem dražby jsme velice spokojeni. Doufali jsme, že bychom mohli Belveder vydražit minimálně za dvojnásobek odhadní ceny, což se podařilo,“ řekl krajský radní pro oblast majetku a investic Josef Dvořák.

Dražby se zúčastnilo 9 dražitelů, kteří museli splnit zákonem stanovené podmínky a složit dopředu dražební jistotu 300 tisíc korun. Z vyvolávací ceny 3 miliony korun se vítěz, který zůstal v anonymitě, dostal na konečných 6,3 milionu přes 85 příhozů. Minimální příhoz byl 10 tisíc korun.

Předmětem dražby byl objekt Belveder, bývalá základní škola při ozdravovně s ubytováním v Peci pod Sněžkou a přilehlé pozemky o výměře asi 770 m². Tento objekt využívalo Sdružení ozdravoven a léčeben jako základní školu s ubytováním. „Budova už nebyla pro tyto účely dlouho využívána, ale nachází se v lukrativní lokalitě v blízkosti sjezdovek v Peci pod Sněžkou. Proto jsme se v případě prodeje rozhodli jít opět cestou veřejné dražby. Ta je totiž nejprůhlednějším způsobem prodeje krajského majetku, postup je striktně stanoven zákonem a je zde tak téměř nulový prostor pro jakékoliv korupční jednání,“ objasnil důvody prodeje majetku radní Dvořák. Podle něj by se měl případný zisk z dražby opět dále investovat, například do zateplování a oprav budov, které Sdružení ozdravoven a léčeben zůstanou.

Poslední veřejnou dražbu uspořádal Královéhradecký kraj v květnu tohoto roku. Předmětem dražby byl objekt Tři hory ve Špindlerově Mlýně. Budova bývalé školy s ubytováním se vydražila za 16 a čtvrt milionu korun, přičemž vyvolávací cena byla 5 milionů korun. Získané peníze z dražby byly použity jako investice do budov Sdružení ozdravoven a léčeben, které draženou budovu pro prodej uvolnilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…