Elfmark (BPP): Ministryně Dostálová odpověděla na pirátské priority ke stavebnímu právu

29.01.2019 14:04

Ministryně Dostálová reagovala na pirátské připomínky k připravované rekodifikaci veřejného stavebního práva a poslala Poslaneckému klubu Pirátů dopis s postojem Ministerstva pro místní rozvoj.

Elfmark (BPP): Ministryně Dostálová odpověděla na pirátské priority ke stavebnímu právu
Foto: Piráti
Popisek: František Elfmark

Ministerstvo označilo naši aktivitu za jednoznačně a oboustranně přínosnou diskuzi nad daným tématem. Ministerstvo svým postojem naznačuje, že je v mnoha ohledech velmi blízké názorům, které naše teze zastávají. Již základní vize zjednodušit a urychlit stavební řízení je plně v souladu se základní myšlenkou, kterou Ministerstvo ve svém věcném záměru k rekodifikaci veřejného stavebního práva akcentuje.

24. ledna jsem svolal další schůzi pracovní skupiny k rekodifikaci veřejného stavebního práva, na kterou byli pozváni i zástupci z Ministerstva pro místní rozvoj (náměstkyni Marcelu Pavlovou, náměstka Václava Nebeského, ŘO Romana Vodného, ŘO Vladimíru Sedláčkovou), kteří přinesli zřejmé poselství o nynější i budoucí spolupráci v této celé věci.

Zástupci z MMR potvrdili i další shodné náměty, se kterými věcný záměr MMR v rekodifikaci počítá. Jedná se zejména o zlepšení efektivity rozhodovacího procesu, ve kterém si ministerstvo uvědomuje nedostatky, které se bude snažit zlepšit v budoucí novele. Dále podporuje náměty na využívání regulačních plánů místo územního rozhodování. Ministerstvo také chce posunout územní plán více do koncepční roviny tak, aby nebyl závazný pro povolování staveb, a tuto úlohu vyhradit regulačním plánům, do kterých budou promítnuty veškeré požadavky dotčených orgánu. Podpora MMR je dále v oblasti zavedení jednotného kontaktní místa pro stavebníky, povinnosti vést stavební deník v elektronické formě, zavedení digitálně technické mapy a geoportálu či budoucí elektronizace stavebního řízení.

Věřím, že naše spolupráce s Ministerstvem pro místní rozvoj bude nadále plodná a proto se členy pracovní skupiny pokračujeme v tvorbě dalších námětů a připomínek, které budeme chtít, aby byly obsaženy ve věcném záměru rekodifikace ministerstva či Hospodářské komory. Naším cílem je prosadit priority, které směřují k lepšímu rozvoji státu s jasnou vizí, ke zjednodušení a urychlení stavebního řízení. Za těmito cíli si jako skupina stojíme a neuhneme z nich.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …