Exministr Drobil (ODS): Zneuctění čínské vlajky odsuzuji stejně, jako bych odsoudil zneuctění vlajky ČR nebo USA. Ale Zemanovy řeči jsou servilní...

29.03.2016 10:44

Komentář bývalého ministra životního prostředí na sociální síti k návštěvě čínského prezidenta:

Exministr Drobil (ODS): Zneuctění čínské vlajky odsuzuji stejně, jako bych odsoudil zneuctění vlajky ČR nebo USA. Ale Zemanovy řeči jsou servilní...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Drobil

Návštěva čínského prezidenta ani vlajky jeho země mi nevadí. Vadí mi zbytečné servilní řeči českého prezidenta pro čínská média o tom, že dnes jsme svobodnější, protože již tolik nepodléháme vlivu USA a EU.

tW: Jakýže to byl první symbolický krok M. Zemana ve funkci českého prezidenta? Nebylo to náhodou vyvěšení vlajky EU nad Pražským hradem?

Z následné diskuze k tomuto příspěvku:

(...)

Neřekl jsem nic jiného, než že mi návštěva čínského prezidenta nevadí, stejně jako mi nevadí, resp. považuji za minimálně zdvořilé, vyvěsit vlajky země, jíž prezident návštěvník reprezentuje. Zneuctění té vlajky odsuzuji stejně, jako bych odsoudit zneuctění vlajky ČR nebo USA. Na druhou stranu si ponechám názor na to, že řeči o tom, že naše země je teď svobodnější, protože tolik nepodléhá USA nebo EU, byly servilní a zbytečné. Minimálně proto, že nejsou pravdivé.

Nebo máte pocit, že Sobotkův kabinet, který tu reálně vládne (prezident tu opravdu nevládne), je méně proevropský a méně proamerický, než byl kabinet, jehož jsem měl tu čest být?

A ruku na srdce, co by M.Z. dal za pozvání na státní návštěvu USA a tedy i za pozvání do Bílého domu? Protože ví, že se to zřejmě nestane, tak mluví a mluví a ..

(...)

Mě určitě nikdo nebude podezírat z jakéhokoliv nadbíhání aktivistům všeho druhu - spíš naopak, takže potud naše zkušenost je podobná. Ano, i já si myslím, že B.O. nebyl prezidentem, jímž se budou američané v budoucnu chlubit. Když jsem psal o tom, co by M.Z. dal za pozvání do Bílého domu, tak jsem to myslel "nominálně", nikoliv jmenovitě. A tady jsem přesvědčen, že by neodmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.