Exner (STAN): Klaus pomocí dezinformací vytvořil dojem, že euro je fuj

24.04.2022 12:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci k přijetí eura.

Exner (STAN): Klaus pomocí dezinformací vytvořil dojem, že euro je fuj
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

Chci moc poděkovat Mikuláši Peksovi, Euro v Česku a Pulse of Europe, že uspořádali konferenci o přijetí eura a za jejich pozvání do podvečerního politického panelu.

Václav Klaus a další nepřátelé evropské integrace pomocí dezinformací vytvořili ve veřejnosti dojem, že euro je tak fuj, že o něm ani nemá cenu mluvit. Typickým cílem dezinformační kampaně je přimět nic netušící oběť, aby se rozhodovala v rozporu se svými zájmy. To se s € v české společnosti věru povedlo.

Je povinností nás politiků to změnit. Musíme vést veřejnou debatu a vysvětlovat občanům výhody €. Je to politická i bezpečnostní kotva k Západu a navíc je to i ekonomicky výhodné.

Je selháním demokratických politiků posledních 15 let, že nedokázali toto téma dobře veřejnosti komunikovat, zatímco populisté si z něj úspěšně udělali strašáka.

Bylo mi ctí být na takové akci s Elenou Kohútikovou, Danuše Nerudová, Helenou Horskou, Mojmírem Hamplem, Tomas Petricek , Mikuláš Peksa, Luděk Niedermayer, Jiří Havránek a dalšími...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…