Farhan (ANO): To není Ministerstvo zdravotnictví, ale Ministerstvo chaosu

08.02.2023 11:33 | Tisková zpráva

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 8. února 2023 - návrh bodu jednání Nejasnosti při zajišťování léků do České republiky ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem

Farhan (ANO): To není Ministerstvo zdravotnictví, ale Ministerstvo chaosu
Foto: archiv K. Farhana
Popisek: Poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR, lékař Kamal Farhan

Vážený pane předsedající, dámy a pánové,

to, co jsme tady včera slyšeli od pana ministra zdravotnictví...

To, co jsme včera slyšeli od ministra zdravotnictví, je zmatek nad zmatek. To, co předvádí na Ministerstvu zdravotnictví, je jeden velký chaos. Nebojím se říci, že to není Ministerstvo zdravotnictví, ale Ministerstvo chaosu. To, co tady včera pan ministr uváděl, mě vede k tomu, že je třeba, abychom zařadili, a proto navrhnu, nový bod dnešního jednání, který jsem nazval Nejasnosti při zajišťování léků do České republiky ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem.

Abych krátce zdůvodnil, proč to navrhuju, dovolím si citovat z jeho vystoupení: "A tím, že přímo jednám s výrobci už od poloviny prosince, se podařilo dovézt řadu léků, které jsou na trhu volně. Typickým příkladem je Nurofen, kdy jsme celkově dovezli nad rámec toho, co bylo vyrobeno pro Českou republiku, 400 balení Nurofenu, 400 tisíc, 400 tisíc balení." Hned v následujícím navazuje: "Dovezli jsme navíc půl milionu balení Nurofenu." A já se zde potom chci ptát, jak je možné, že ve svém projevu jednou říká, že dovezl 400 tisíc, jednou 500 tisíc. To svědčí o tom, že hází statisícem sem, statisícem balení tam a žádnou exaktní a konkrétní informací nedostaneme.

Dále zde konstatoval: "Dovezli jsme několik set tisíc balení různých typů antibiotik, především penicilinové řady." A já se zase ptám, co znamená několik set tisíc. Znamená to 200 tisíc, 500 tisíc, 800 tisíc? To jsou prostě zmatky, které by měl pan ministr vysvětlit. Taktéž by měl vysvětlit, kdy tyto léky zařídil a kdy je objednal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.