Ferjenčík (Piráti): Soud mi dal za pravdu, spojovat parcelu v Čakovicích s Karlem Březinou smím

25.05.2017 15:10

Soud mi dal za pravdu ve sporu se společností Property Trust, která mě žalovala za to, že jsem na výboru pro územní rozvoj uvedl, že změny 2901 a 2852 podle mého názoru souvisejí s aktivitami Karla Březiny v kauze úplatného soudce Havlína.

Ferjenčík (Piráti): Soud mi dal za pravdu, spojovat parcelu v Čakovicích s Karlem Březinou smím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík, lídr pardubického kraje

Městský soud v Praze dnes žalobu společnosti Property Trust v plném rozsahu zamítl.

V říjnu loňského roku jsem na výboru pro územní plánování uvedl, že jsem proti změnám územního plánu číslo 2901 a 2852, protože se domnívám, že souvisejí s kauzou úplatného soudce Havlína a Karla Březiny. Řekl jsem to až po hlasování o změně 2901 a v době, kdy byla změna 2852 přerušená.

Společnost Property Trust, která vlastní část předmětných pozemků, mě následně zažalovala za poškození svého dobrého jména, přestože jsem ji vůbec nezmínil.

Dnes to bylo u soudu, kam přišlo několik zástupců médií, kteří se o tom dozvěděli zřejmě z vývěsky soudu. Soudkyně žalobu v plném rozsahu zamítla. Myslím, že společnost Property Trust tímto svému dobrému jménu hodně pomohla.

Mám z toho velkou radost, soudkyně se postavila za svobodu projevu zastupitelů s tím, že o změnách územního plánu je potřeba diskutovat bez toho, aby měl člověk neustálou obavu z možných žalob majitelů pozemků.

Dvojnásobnou radost mám z toho, že zastupitelstvo obě tyto změny, na které například nestačila kapacita čističek odpadních vod a podle mého názoru porušovaly i paragraf 55 stavebního zákona, zamítlo, přestože výbor na mou poznámku nijak nereagoval a změnu 2852 doporučoval schválit.

Spravedlnost u nás stále jakž takž funguje!

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel za Piráty v Praze

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…