Fiala (SPD): Vláda není schopna předložit systémové řešení zdražování

09.02.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prioritám vlády premiéra Fialy

Fiala (SPD): Vláda není schopna předložit systémové řešení zdražování
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Radim Fiala (SPD).

Je šokující, že vláda místo prosazování zlevnění potravin, pohonných hmot a energií protlačuje manipulativní korespondenční hlasování ve volbách. Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Pirátů a STAN opakovaně ve Sněmovně prosazuje zákon o zavedení korespondenčních voleb. Vláda na to neskutečně spěchá, a dokonce si to dala jako jednu z priorit do Programového prohlášení vlády.

Důvodem je podle našeho názoru fakt, že se vládní koalice obává svého špatného výsledku v budoucích volbách, proto protlačují tuto úpravu volebního systému. Nakonec díky poslaneckému klubu SPD na projednání zatím nedošlo. Korespondenční volba je zásadním ohrožením demokracie v České republice, jelikož umožňuje podvody a manipulace.

Vzpomeňme na poslední prezidentské volby v USA anebo v sousedním Rakousku, které se dokonce musely anulovat kvůli podezřením na manipulaci s volebními hlasy. Francie korespondenční volby pro neprůhlednost zrušila. Současná vládní koalice předstírá obrovskou „péči" o voliče v zahraničí, kteří přitom již dnes mohou volit na zastupitelských úřadech. Volby musí zůstat svátkem demokracie. Korespondenční volba jasně nabourává důvěru v celý volební systém.

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí

Ve Sněmovně se mají dle nás přednostně projednávat úplně jiné věci. Takové, které občany skutečně pálí a které by vyřešily drakonicky rostoucí ceny energií, potravin, bydlení a následně všeho ostatního. To ale vládu Petra Fialy (ODS) nezajímá. V okolních státech vlády zavádějí tzv. energetickou pomoc tak, že např. Polsko a Maďarsko odpustily po přechodnou dobu všem DPH na potraviny, pohonné hmoty a energie.

Ale i to je jen krátkodobé řešení následků. Je nutné řešit příčiny, které jsou ve zcela chybné energetické politice a v nesmyslných projektech prosazovaných Evropskou unií. Tak ale vláda Petra Fialy (ODS) neuvažuje a není schopna občanům předložit systémové řešení zdražování.

Vládní návrh na využití možnosti příspěvku na bydlení drtivá většina domácností kvůli přílišné složitosti formulářů nevyužila. Navíc se tato možnost týká pouze cca 5% domácností. Česká republika musí mít vlastní energetickou politiku v zájmu našich občanů s cílem zajištění naší energetické bezpečnosti a soběstačnosti, nikoliv přijímání direktiv z Bruselu a Berlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.