Fiedler (Úsvit): Zvyšovat daně nebo šetřit? Vláda by měla zvolit to druhé!

10.06.2015 15:10

Na poslaneckém klubu Úsvitu byl odsouhlaseno stanovisko k podpoře fiskální ústavy. Ústavní zákon, který potřebuje podporu opozice, podpoří poslanci Úsvitu za podmínky, že bude schválen pozměňovací návrh, který zakazuje zvyšování přímých daní.

Fiedler (Úsvit): Zvyšovat daně nebo šetřit? Vláda by měla zvolit to druhé!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Karel Fiedler

Poslanec Karel Fiedler k tomu říká: „Tento návrh pro nás připravil ekonom Pavel Kohout. Problém je v tom, že jakmile se aktivuje finanční ústava při určité hranici zadlužení, bude vláda muset podniknout restriktivní kroky. V zásadě má na výběr začít šetřit nebo zvyšovat daně. My chceme zabránit tomu, aby vláda zvolila to nejjednodušší řešení a zvyšovala lidem daně. Dít se má pravý opak: vláda musí začít šetřit.“

„Je velmi pravděpodobné, že při překročení povolené hranice zadlužení bude naše ekonomika k recesi. V takové chvíli ještě navíc zvyšovat daně, to by byla rána do vazu. V takové chvíli musí být zvyšování daní tabu. Jsme rádi, že by dnes projednávání na výboru přerušeno. Vnímáme to jako ochotu vládní koalice o našem návrhu jednat,“ uzavírá poslanec Fiedler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…