Filip (KSČM): Co přinese sjezd ČSSD

18.02.2018 19:57

Jsme rádi, že Jan Hamáček má podobný pohled na to, jak zlepšit život občanům.

Filip (KSČM): Co přinese sjezd ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

KSČM minulý týden předložila na jednání s ANO velmi konkrétní návrhy. Navrhli jsme zavedení tzv. sektorové daně ve výši 24 % (19 % běžná daň pro právnické osoby + 5 % finanční sektor). Výnos zvýšené části ve výši 5 procent chceme vázat na SFRB. Záměrem tohoto opatření je získat finance na výstavbu nájemného bydlení a podpory výstavby komunitního bydlení pro důchodce.

Navrhli jsme též zvýšit daň z dividend pro nerezidenty jako nástroj regulace odlivu zisku do zahraničí. Toto opatření by se tedy netýkalo domácích podnikatelů.

Také jsme navrhli růst minimální mzdy v následujících třech letech v hodnotě dvojnásobku růstu HDP z čehož vyplývá, že již v příštím roce bychom rádi viděli minimální mzdu vyšší než 13 000 Kč.

Všechny tyto naše návrhy jsou ve shodě s částí  ČSSD. Vyzývám ČSSD, aby nás v tomto našem úsilí podpořila a zvážila podporu nově vznikající vládě jakoukoliv formou. KSČM je autentickou levicí a hledá podporu k prosazování zájmů většiny našich občanů. Je třeba odložit staré spory mezi ČSSD a KSČM a společně pracovat na zajištění sociálních a životních jistot pro naše občany. Současně mi dovolte popřát nově zvolenému předsedovi hodně úspěchů v jeho nadcházející práci. 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.