Filip (KSČM): O vlastizradě

10.10.2023 4:31 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na projev prezidenta Pavla v Bruggách

Filip (KSČM): O vlastizradě
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý předseda komunistů Vojtěch Filip v Aby bylo jasno

Nevěřil jsem vlastním uším, když jsem slyšel, co prý řekl ve svém projevu pan Petr Pavel v Bruggách na tamní škole, určené zejména pro evropské úředníky, na zahájení nového školního roku.

Musel jsem se přesvědčit a pokusil jsem se to vyslechnout a přečíst text, který byl různě zveřejněn. Konstatuji, je faktem, že ve svém projevu vyslovil prezident republiky možnost diskutovat o zrušení práva veta a o většinovém hlasování v EU. Tak tomu říkám vlastizrada.

Do EU vstupovala Česká republika na základě referenda (jediného, které kdy bylo u nás uskutečněno), ještě před Lisabonskou smlouvou, jako do unie suverénních evropských států, které se rozhodly sdílet volný pohyb zboží, služeb, kapitálu a osob. Pro tyto čtyři základní věci se tyto státy rozhodly sjednocovat legislativu. A u ostatních záležitostí ponechat zákonodárství plně v pravomoci národních států.

Už Lisabonská smlouva vyžadovala nový souhlas všech občanů, ke kterému žel pro nesmyslné postoje většiny neoliberálů, kteří v té době ještě stále ovlivňovali jak část konzervativních politiků na pravici, tak část levice, nedošlo. Nakonec dodnes nemáme zákon o obecném referendu, a to ho každé volební období v různých podobách KSČM v Poslanecké sněmovně navrhovala.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

Arogance bruselských byrokratů vedla nakonec Velkou Británii k Brexitu. A dnes stále v jednotlivých unijních zemích vyvolává potřebu diskutovat o tom, jestli má vůbec smysl setrvávat v Unii, která neslouží, ale nařizuje, až ponižuje. A to bychom měli podle P. Pavla nejen strpět, ale sami k tomu aktivně přispět. To snad NE.

Neslyšel jsem v projevech pana Petra Pavla před prezidentskými volbami, že by takovou věc chtěl mít ve svém programu po svém zvolení. Tedy ani ti, co ho volili, mu k takovému jednání nedali souhlas. Proto jeho krok považuji za zcela nelegitimní, tedy bez souhlasu občanů. Ztráta legitimity vede i ke ztrátě legality, tedy jde o nezákonné jednání. Nevím, kdo mu něco takového poradil, kdo ho tím pověřil, aby vedl politiku, která může vést k úplnému opomíjení českých národních zájmů, až k totální ztrátě suverenity, i té omezené.

Petr Pavel by měl jasně opovědět, čí zájmy tedy ve svém projevu hájil? Jak vlastně přistupuje ke své ústavní přísaze? Zda opravdu chce zrazovat občany rodné vlasti? Pak ale musí vědět, že to se neodpouští.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…