Fischerová (ODS): Služební zákon by neměl být schválen tak rychle

02.03.2014 22:19

Již 3. setkání v letošním roce se uskutečnilo tentokráte ve Velké Losenici se starosty Svazku obcí „Pod Peperkem“ a okolními obcemi na Žďársku.

Fischerová (ODS): Služební zákon by neměl být schválen tak rychle
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

„Pro svoji práci ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj je velmi důležitá zpětná vazba starostů na aktuálně projednávané zákony, které se nejvíce dotknou právě jich.“ říká poslankyně.

Setkání proběhlo v pondělí 24. února ve Velké Losenici a mezi nejdiskutovanější témata patřila Novela zákona o registru smluv, Zákon o nejvyšším kontrolním úřadu, stav zdravotnictví po zrušení regulačních poplatků či Služební zákon.

„S pány starosty jsme se shodli, že Služební zákon by neměl být schválen tak rychle. Preferují důkladné zpracování v delším časovém horizontu. Dále se potvrdila má domněnka, že Novelou zákona o registru smluv se zvýší byrokracie s minimálním dopadem na zlepšení služeb veřejnosti. Většina přítomných starostů se své profesi věnuje přes 20 let a vyjadřují se k aktuálním otázkám dle svých praktických zkušeností a ne dle stranické příslušnosti,“ sděluje závěry setkání Jana Fischerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice