Fleischer (SPR-RSČ): Nejednota mnoha straniček jistí výhry starým stranám

27.09.2018 17:53

Poznal jsem to na mnohých setkáních skupin proti špatnému a ve světě ojedinělému, krutému a likvidačnímu systému exekucí – nejednota.

Fleischer (SPR-RSČ): Nejednota mnoha straniček jistí výhry starým stranám
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Každý mi v sále či hospodě tvrdil, že ta jeho skupinka tu byla ”dřív” a myšlenky jsou jeho.

V podstatě jde skutečně o jednu myšlenku, ono se nedá víc vymyslet, máme faktický stav věci a jediné možné řešení a tak není divu, že formulujeme stejná slova. Někteří se s však s vymýšlením formulací příliš nezatěžují a rovnou je opíší od předešlého pisatele. To je případ plagiátora politických programů a populisty Okamury, který zradil voliče sliby a žádnými skutky, ale zradil i své členy své strany jednoho muže, egoistického milionáře.

Ale zpět k meritu věci. Máme v Česku mj. problém, kterým je exekuční a dluhový byznys. Roste počet soukromých vymahaček, vznikají nám noví vyděrači a půjčkaři a mají reklamy se zvířátky a lidi prostě půjčují lidem a bez banky. No nazdar! V Česku je vůbec všechno ”bez”.

Taxíky bez taxíkářů, realitní obchody bez realitky, půjčka bez banky. Toto dopadne. I když je pravda, že banky a realitky si za obcházení mohou samy svým nečestným a dravým chováním ke klientům. Ovšem není řešení to nechat tak. Politici nedělají nic a lidé volí stále stejné.

Jdeme ale k zpět k tématu článu – k jednotě.

Kolik znáte skupin proti soukromým exekutorům a jejich systému exekucí? Stovky!

Kolik znáte straniček, v jejichž čele nestojí osobnost s charismatem, či někdo známý? Stovky!

Pokud jsem jako místopředseda staré politické strany, která má základnu, členy a místní organizace po celé ČR, někdy jednal s některou straničkou o sloučení, vždy šlo o jediné – ”já chci být předsedou!” A tím debata končila.

Tisíce pidistraniček a skupinek chce to samé a mají možná mnohé skutečně dobré úmysly. Ale nepostupují společně.A neuspějí.

Na demonstracích za stejnou věc se od nás, SPR-RSČ Miroslava Sládka, distancovali jiní aktivisté, ale s naprosto identickými požadavky. Proč? Je to přece Sládek a v televizi říkali, že...

A navíc, proč by se někdo s námi spojoval – on je přece šéf té své strany, skupiny ačkoliv de facto není nikdo, protože o něm nikdo neví.

Pokud pojedu do nejzapadlejší vísky kdekoliv v ČR a řeknu Sládek, či SPR-RSČ Miroslava Sládka, každý bude vědět oč jde, až na ignoranty, kteří sice vědí, že existujeme od 90 let, že jsme pravicová konzervativní strana, že toto máme dohledatelné v jasně formulovaném programu, který by pochopil i ten nejchytřejší zaměstnanec České televize…. Leč…

Položí provokativní otázku “Kdo vlastně jste vy Republikáni a co vlastně chete” Že jde o provokaci je jasné, protože kromě studentů, které, chudáky, masírují stále lépe placení učitelé a místo kvalitní výuky, kterou neumí a nezvládají, tlučou do hlav propagandu TOP09 a ODS, tedy kromě studentů, kterým se tají informace o Republikánech v ČR, to vědí všichni v ČR, ale i v zahraničí, že jsme a kdo jsme a co jsme od devadesátých let chtěli.

Desítky, ba stovky stran chtějí totéž, ale nikdy se neshodnou. Proč? Protože každý chce být šéf. Každý chce změnu názvu v jeho návrh, přestože SPR-RSČ Miroslava Sládka má jméno a ví o ní každý.

Také bych si mohl založit pidistraničku a vytěšovat se, že ačkoliv o mě nikdo neví, jsem “šéf” a předseda a mohu si to dát na vizitky a pyšnit se.

Ovšem tady uniká podstata věci. Volby nevyhrajeme my občané, pokud se nesjednotíme. My se stejným názorem. Je tu sice problém s obsazením kandidátek, ale vše se dá sjednat kompromisem, slušným jednáním. Tu bude náš lídr a tam váš. Šlo by to a my to chceme. Ale narážíme na vysoké ego nízkých nul, které se stejně nikdy nikam nedostanou, ale jsou bossové svých skupinek, které mizí v nezájmu občanů, pro svoji malost. Asi jim to stačí.

Pokud jsme kandidovali ve všech krajích ČR, pak asi logicky máme lidi a skutečně je máme a jsou vidět a jsou dohledatelní na Google vyhledavači.

Spojením třeba čtyř malých skupinek k jedné straně, by vznikla větší členská základna a větší možnosti a šance na úspěch ve volbách, i když by se nenaplnily ambice všech, kteří chtěli být na kandidátce na prvních postupových místech. Jenže k čemu je být na prvním místě, když nebudu zvolen?

Já celé roky dělám jistou činnost, čímž je tvorba programu a některých jejich součástí dopodrobna tak, abych je mohl podat předsednictvu Poslanecké sněmovny okamžitě po mém zvolení a složení poslaneckého slibu. Ovšem nikdy mě nenapadlo, abych se tlačil na pozici předsedy strany, nebo PS PČR.

Já jsem rád, že máme známého předsedu, se kterým jsem objel ČR a všude ho vítali a mluvili s ním příznivci i odpůrci, ale je to známá osobnost a přitahuje lidi. Já jsem sice známý a internetem vyhledatelný aktivista ve věci exekucí a insolvencí, ale já nemám tyto ambice ani trumfy, kterými bych přebil legendu skutečné pravice, která říkala pravdu již v devadesátých letech a ta se také bohužel naplnila – dnes bez nás v parlamentu. Tehdy jsme měli v Poslanecké sněmovně 18 poslanců. Česká televize a Havel byli příčinou odklonu voličů a ustálily se šířené a zažité a nepodložené pomluvy, že jsme fašisté, rasisté…najděte jedinou fašistickou, nebo rasistickou větu v textu mých článků a že je jich na Parlamentních Listech i webu SPR-RSČ Miroslava Sládka přes 1700.

Lidé chtějí totéž a nejsou schopni se dát dohromady a počkat.

I švédská politická strana, která odmítá slepé přijímání stovek tisíc muslimů do své země – Sverigedemokraterna, ve Švédsku měla postupně nula, pak tuším něco kolem 20 a pak až 49 a před pár dny ve volbách do Riksdagu už získali 62 křesel a to za současného pomlouvání švédské veřejnoprávní televize, že jde o rasistickou stranu a podobně, jako v případě SPR-RSČ Miroslava Sládka. Švédští voliči ignorovali bláboly neoliberální veřejnoprávní televize a volili svým rozumem. Co to zkusit také v ČR?

A malé straničky? Co jim říci? Nebuďme hladoví a lační! Neděláme to pro poslanecký mandát. To není cíl, ale prostředek k dosažení cíle. My přece chceme, jako občané, lepší zákony a lepší vedení státu. Lepší život, který tvoří zákony.

Sjednocená a silná jedna strana má šanci na úspěch. Sto stran jen vypní kolonku ČSÚ “ostatní” a zůstanou s 0,01% mimo veškeré dění, které je podstatné pro změny zákonů. Ale uspokojí se jejich ego, že jsou předsedové svých stran, či hnutí. A tak všichni ti lidé chtějí dosáhnout stejného cíle, ale vzájemně se pomlouvají, očerňují před volbami a na druhé straně zase ODS a ČSSD s TOP09 se jen raduje, protože ti mají svoji voličskou základnu jistou a jsou zase v Poslanecké sněmovně. A nezmění se nic.

Lidé, byť s dobrými úmysly, útočí na SPR-RSČ Miroslava Sládka v diskusích a podporují třeba např. svoji sektu milionáře Okamury, který na lidi kašle a zajímá ho jeho postavení a to, co z něj může vytlouct. Kde jsou jeho sliby? Dnes to ví i někteří bývalí členové SPD, kteří si dokonce založili fórum na Facebooku.

Pokud se ti lidé probudí, stejně jako 3,4 milionu stálých nevoličů, nebo alespoň jejich část, pak máme šanci dostat své nejschopnější lidi do Poslanecké sněmovny a Europarlamentu a o volební období později už jich tam dostaneme ještě víc. Kouzelné slovo je ale – jednota.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce