Fleischer (SPR-RSČ): Skutečná tvář Česka – exekustánu (4. díl)

04.10.2017 10:23

Jaký je rozdíl mezi právním státem a státem v rukou mafie, která pod znakem moci vydírá obyvatele dané země? Česká republika se navenek jeví jako demokratický, právní stát. Avšak jde jen o stát, který je řízen zkorumpovanými figurkami a mafií.

Fleischer (SPR-RSČ): Skutečná tvář Česka – exekustánu (4. díl)
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

7 000 000 exekucí od roku 2001 ve státě s deseti miliony obyvatel. Každého napadne, že tady není něco úplně v pořádku. Řešení, která přinášíme jsou komplexní a zasahují nejen samotné exekutory a soudy a s tím spojené změny příslušných zákonů, ale zasahujeme i mzdovou politiku, kde vzniká podstatná část problémů. Nechceme v ČR řetězce, které raději opustí český trh, než aby platily zaměstnance stejně, jako v jejich domovské zemi. Obchodní řetězce nám varábějí časově zaneprázdněné zaměstnance, kteří jsou ve směnách denně až 16 hodin a ze mzdy si koupí sotva jídlo a zaplatí nájem.

Další příčinou je druhotná platební neschopnost, kterou trpí zejména OSVČ a menší firmy, kterým neplatí jejich klienti. Tam je třeba zákon přiškrtit tak, že neplacení bude řešeno tvrději a s následky na budoucnost neplatiče, který poškozuje podnikatele.

Chceme ale pružný, systematický a vzájemně propojený fungující systém, kdy si exekutor - úředník (nikoliv podnikatel jako dnes) snadno vytáhne data o dlužníkovi a místo jejich vystavování po veřejných serverech a vývěsních deskách začne logicky myslet a rozvážně jednat, aby vymohl dluh a pak jej neprodleně vrátil věřiteli.

Chceme vyloučit kšeft z justice a rozdělit malé dluhy od velkých dluhů. Malými dluhy do 5000 Kč se soudy a exekutoři nebudou vůbec zabývat. K tomu budou sloužit rychlosoudy, bez advokátů a s jedním soudním úředníkem, který vyslechne strany na krátkém stání  a nařídí srážku ze mzdy, nebo z bankovního účtu, protože jde o pouhých pár tisícovek.

Vrátím se ke komplexnosti řešení problému, proč v ČR je tolik exekucí. Mimochodem jsem psal v předešlém dílu, že v ČR se provádějí exekuce všemi způsoby naráz. Náš návrh toto zcela vylučuje. Navíc měníme nezabavitelné minimum. Tyto dvě posledně zmíněné změny totiž mají velký význam pro tvorbu předlužených trosek a únik lidí do šedé ekonomiky, protože povinnému nic nezůstane – soukromý exekutor na ně navalí dvacetinásobně velkou exekuci nečekaně po několika letech a bere všude a všechno, co se dá, takže povinnému sebere veškeré zdroje financí a tím jej dostane do platební neschopnosti a proto mají někteří lidé tři i víc e exekucí, které jim vznikly paradoxně exekucemi, nikoliv nevolí povinného platit. S tím spojená dobrá sociální a pracovní politika, vytvoří lepší podmínky a více lidí, kteří budou schopni dostát svým závazkům a exekuce budou znakem jen opravdu dobrovolných neplatičů, ne těch, kterým špatný systém další exekuce způsobil.

K věci patří i odstranění věkové diskriminace a zkrácení pracovní doby, což se osvědčilo v jiných zemích. Odpadnou 16 hodinové směny, 24 hodinové směny a vzniknou nová pracovní místa. Je třeba radikálně snížit odvody za sociální a zdravotní pojištění a v těchto resortech hledat černé díry a šetřit na úřednících, aby se mohlo vybírat méně a nebyl to pro podnikatele likvidační byznys, nabírat nové zaměstnance.

Změn je spousta a vše se vším přímo souvisí, tudíž pouhý jeden krok, jak slibují jiné strany, nemá smysl, protože není odstraněna příčina předlužování. K tomu patří i zákaz podnikání v oblasti půjček a vymáhání pohledávek, protože to vyrábí předlužené občany. Překupování pohledávek, kde se koupí celý dluh dohromady i s poplatky advokátů a úroky, nebudou zákonem dovoleny.

Vytvořený systém exekucí, který spolu se soukromými předlužovači vytvořil tzv. dluhový průmysl v ČR chceme rozprášit a to i za cenu, že řada aktérů, včetně exekutorské lobby, skončí doživotně ve vězení a s propadnutím majetku jeho i jeho rodinných příslušníků.

Systém exekucí v ČR je příliš tvrdý a přešaltroval se do oblasti byznysu a to chceme změnit a to ještě tvrději a razantněji, než si dnešní dluhobaroni dokáží představit.

Ztrestníme řadu činností, které jsou nyní v ČR běžné , na rozdíl od jiných zemí a budeme zpětně řešit poškození dlužníků i věřitelů českým systémem exekucí, který nemá ve světě nikde obdoby. Je třeba, aby soudci, kteří se podíleli na smluvené trestné činnosti ve spojení s rozhodci a soukromými exekutory, aby tito všichni přišli o majetek a svobodu, pokud se prokáže, že jejich hlavním motivem byl výdělek a účelové předlužování a natahování exekucí, aby se více vydělalo.

Vše je proveditelné. Protože jinde to tak funguje. Vše je hlasovatelné v parlamentu, když tam budou lidé, kteří mají takové plány a mají je do detailu rozpracovány, což je náš případ. Hlavním úkolem tedy je odkomercionalizovat justici a zničit dluhový průmysl a vytvořit v ČR podmínky, aby dluhy běžně nevznikaly. Dnes totiž zákony jsou šité tak, aby tomu bylo naopak. Vymýšlení pokut a následně skoky exekutorů na nebohé důchodce, OSVČ, studenty, nebo zaměstnance, musí zmizet z České republiky, pokud chceme mít v zemi fungující stát, důchodový systém a vysokou spotřebu a tím vysoké příjmy soukromého sektoru a také státu, což dnes brzdí právě systém vytvořený minulými vládami, který slouží úzké skupince představitelů českého dluhového a exekučního průmyslu a lichvy, což je v jiných státech světa ilegální a trestné a my to učiníme ilagálním a trestným i v naší zemi. Proto volte 23.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.