Foldyna (SPD): Tuční Jasánci touží po válce, ve které nebudou bojovat. Skončí v pekle

08.02.2022 10:13

Komentář poslance SPD Jaroslava Foldyny k situaci na Ukrajině a vyvolávání napětí.

Foldyna (SPD): Tuční Jasánci touží po válce, ve které nebudou bojovat. Skončí v pekle
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Znám mnoho Ukrajinců a mnoho Rusů. Ne politiků, ale běžných lidí. Ukrajinci, které znám, nechtějí válčit s Rusy a Rusové, které znám, nechtějí válči s Ukrajinci. Znám také mnoho Čechů. Někteří jsou normální, ale někteří by hrozně moc chtěli, aby Rusové a Ukrajinci spolu válčili. Těší se na to. 

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí

Tváří se, jako apoštolové té nejvyšší morálky a přitom se snaží nahnat dva sobě si blízké a staré národy na jatka. Všem těm novým Jasánkům a hysterickým matrónám toužících vyznamenat se na poli slávy války, v níž sami nebudou bojovat, bych rád připomněl, že válka není soutěž v recitaci bojových veršů, nebo počítačová hra, ale umírání. Ano, tuční Jasánci a bezdětné matróny mstící se celému světu za vlastní chudokrevnost, malost a slabost. 

Ve válce umírají lidé. Ve válce jsou rvány údy, párána břicha, jsou vystřelovány oči a zaživa spalována těla něčích synů, otců, vnuků, dcer, matek... Jsou navždy ničeny jejich sny, touhy, lásky, plány, naděje, je znevážena bolest matek, které je porodily a naděje jejich otců se proměňuje v hoře, zoufalství a beznaděj nad vymřelým rodem. Ve válce jsou mrzačeny lidské duše, trhána srdce a zbyde jen zmar, bolest a jizvy, které se nikdy nezahojí. 

A přesně tohle vy chcete, přesně po tom toužíte jen proto, aby vás vaše Vrchnost lačnící po zlatu a krvi blahosklonně pohladila po zádech, než zase trhne vaším obojkem. A přesně za tohle skončíte v pekle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.