Folwarczny (ODS): Kam po základce? Deváťákům s rozhodnutím pomůže veletrh středních škol

02.11.2023 21:24

Téměř pět desítek škol se představí na Veletrhu středních škol, který se bude konat v Ostravě ve středu 8. listopadu.

Folwarczny (ODS): Kam po základce? Deváťákům s rozhodnutím pomůže veletrh středních škol
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

V obchodním centru Futurum budou zástupci i žáci u svých stánků návštěvníkům k dispozici od 9 do 17 hodin. Akce bude volně přístupná pro žáky základních škol a jejich rodiče i ostatní zájemce. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 13998 lidí

„V Moravskoslezském kraji mají žáci devátých tříd základních škol skutečně velké množství možností. Kromě gymnázií nabízíme celou řadu perspektivních oborů na středních odborných školách. Máme z posledních let zkušenost, že jejich absolventi mají možnost získat dobré a atraktivní zaměstnání, zájem o ně mají firmy z oboru IT, automotiv, strojírenství a dalších. A samozřejmě platí, že absolventi středních odborných škol mají také možnost ve studiu pokračovat na vysoké škole,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který nad veletrhem převzal záštitu.

Veletrhu se zúčastní 47 středních škol a institucí, svůj stánek bude mít i Moravskoslezský kraj, který představí svou kampaň Řemeslo má respekt. Jejím cílem je podpořit technické a řemeslné vzdělávání, zvýšit prestiž řemesla a ve výsledku zlepšit úroveň a dostupnost řemeslné činnosti pro obyvatele regionu. Moravskoslezský kraj na veletrhu upozorní i na krajský stipendijní program pro středoškoláky vybraných oborů.

Další akce, na kterých střední školy prezentují své obory vzdělávání, se konají i v Havířově, Bruntále nebo Orlové. Jejich seznam a další informace jsou k dispozici na stránce Řemeslo má respekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…