Gabal (KDU-ČSL): Společná vize pro Českou republiku

22.10.2013 22:37

Na tiskové konferenci středočeské krajské organizace KDU-ČSL dnes představilo 10 nejvýše umístěných kandidátů svou politickou vizi pro KDU-ČSL.

Gabal (KDU-ČSL): Společná vize pro Českou republiku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sociolog Ivan Gabal kandiduje do Senátu jako nezávislý, ale s podporou Strany zelených a KDU - ČSL

„Když jsme dnes ráno stáli před branami mladoboleslavské Škodovky, cítil jsem jednak velkou únavu, ale i naději. Naději spojenou s tím, že končí zásadní období v České republice, a sice období mafiánského kapitalismu,“ řekl Ivan Gabal, lídr středočeské kandidátky KDU-ČSL. Ve svém projevu se mimo jiné zmínil o tom, že má zájem o dění ve Středočeském kraji a za svou prioritu v Poslanecké sněmovně bude považovat i lokální středočeská témata. Například letiště ve Vodochodech, obec Mokrsko, která je ohrožena těžbou zlata, a zároveň sledování spolupráce Prahy a Středočeského kraje, protože Středočeský kraj podle jeho slov představuje klíč ke kvalitě života Pražanů.

Kandidáti KDU-ČSL za Středočeský kraj se přišli novinářům představit osobně, aby bylo vidět, že KDU-ČSL vstupuje do těchto voleb s novými tvářemi, s lidmi, kteří vykonávají aktivně své profese a kteří se do politiky těší, protože jsou odhodláni něco změnit. Ivana Gabala přišla podpořit i jeho manželka, bývalá europoslankyně Jana Hybášková, která nyní vykonává funkci vyslankyně Evropské unie v Bagdádu. Zdůraznila, že si váží postojů KDU-ČSL, které mimo jiné odráží výměnu generací a vyjadřují moderní vztah k současné Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…