Gajdůšková (ČSSD): Pracovní místa pro handicapované zůstanou v současném rozsahu

21.10.2019 6:28

Komentář na facebookovém profilu k zaměstnávání handicapovaných

Gajdůšková (ČSSD): Pracovní místa pro handicapované zůstanou v současném rozsahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková

Lidé se zdravotním postižením hledají práci hůře než jiní. Potřebují specifické podmínky úpravy pracovního místa i organizace práce. Ta je pro ně nejen zajištěním obživy, ale pro mnohé i smysl života a sociální i pracovní rehabilitací.

Proto stát podporuje jejich zaměstnávání. Už druhým čtením prošel můj návrh novely zákona o zaměstnanosti na navýšení příspěvku na jejich pracovní místa, ke kterému se přidali kolegové a kolegyně téměř ze všech stran. To oceňuji včetně toho, že podpořili i návrh na řešení valorizace a rychlé projednání.

Jen z ODS mi vyčítali, proč jsme to neudělali hned při navýšení minimální mzdy. Tu kritiku jsem přijala. Ale musím dodat, že sněmovna včetně ODS odmítla jako "přílepek" můj pozměňovací návrh, kterým jsem se o totéž snažila už na počátku letošního roku.

Nevzdala jsem to, tak snad pracovní místa pro lidi se zdravotním postižením zůstanou v současném rozsahu. Mimochodem náklad na jednoho nezaměstnaného je cca 207 tis. Kč za rok. Navýšení na zaměstnání osoby se zdravotním postižením bude znamenat částku 9600 Kč. Tož tak.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…