Globočník (SZ): Za požár skládky Celio nese odpovědnost provozovatel areálu

31.08.2017 16:23

Na skládce nebezpečných odpadů Celio hoří od pondělní noci. Požár se podařilo přechodně uhasit, stále ovšem prohořívá část skládky. Na skládce se přitom nejedná o ojedinělý jev. Zelení jsou přesvědčeni, že plnou odpovědnost za zabezpečení skládky nese provozovatel areálu. Zelení také navrhují pro podobné případy nákup nezávislých měřících zařízení.

Globočník (SZ): Za požár skládky Celio nese odpovědnost provozovatel areálu
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Nejhorší je, že se tu občanům tvrdí, že do ovzduší neunikly žádné škodliviny, což je lež,“ říká Petr Globočník, krajský předseda Zelených. „Na německé straně hor naměřili více než dvaceti násobné zvýšení koncentrací benzenu (4,2 µg.m-3), které jsou na hraně imisních limitů (5 µg.m-3).“

Měření na české straně údajně neprokázala výskyt jedovatých látek v ovzduší, což je v rozporu s údaji, které zveřejňují na druhé straně hranice.

„Budeme proto iniciovat nákup nezávislých měřících zařízení, aby občané měli jistotu v tom, co dýchají. Rovněž zatlačíme na to, aby skládka byla zabezpečena termovizí a další technikou, aby se požárům, které jsou zde častým jevem, dalo předcházet,“ dodává Globočník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…