Globočník (Zelení): Práce je mnoho a hned na úvod nás čeká ostrý test

24.02.2019 9:16

Na krajské konferenci v Litoměřicích bylo zvoleno nové vedení krajské organizace Strany zelených v Ústeckém kraji. Post krajského předsedy pro následující dva roky obhájil ekologický aktivista Petr Globočník.

Globočník (Zelení): Práce je mnoho a hned na úvod nás čeká ostrý test
Foto: Archiv Petra Globočníka
Popisek: Petr Globočník, předseda Strany zelených v Ústeckém kraji.

Ten byl v podzimních komunálních volbách zvolen zastupitelem města Litvínova a nyní plní svůj předvolební slib a stěhuje se na sídliště Janov, aby se mohl lépe osobně zasadit o řešení problémů, které tuto sociálně vyloučenou lokalitu sužují. Post prvního místopředsedy bude zastávat Adam Souček, zastupitel statutárního města Teplice. Druhým místopředsedou byl zvolen David Palán, zastupitel statutárního města Chomutova, který prosadil zachování provozu trolejbusů v aglomeraci Chomutov – Jirkov.

Radu krajské organizace dále tvoří oblíbená kantorka z Klášterce nad Ohří Štěpánka Hubertová, zastupitel statutárního města Mostu Jan Hrubeš a odborník na cestovní ruch Tomáš Růžek z Loun.

„Vítám nové, zkušené a motivované členy krajského vedení. Práce je mnoho a hned na úvod nás čeká ostrý test v podobě boje za zachování liberálně demokratických hodnot Evropské unie v rámci koalice liberálních stran a hnutí.“ uvedl Petr Globočník v návaznosti na tento týden potvrzenou dohodu o koalici Zelených se STAN, TOP 09 a dalšími subjekty pro květnové volby do Evropského parlamentu. “Daří se nám také navazovat bližší spolupráci i s našimi zelenými kolegy ze Saska. Hostem naší krajské konference byl Ivo Vacík, předseda Zemské pracovní skupiny Evropa a mezinárodní vztahy saských Zelených (LAG Europa und Internationales), který je původem z Čech.” liboval si Globočník a poodhalil i detaily spolupráce.

„Aktuálně připravujeme v rámci předvolební kampaně společnou akci „Evropské fórum v Görlitz“, jehož hlavním tématem bude Konec uhlí. Trápí nás, že na území našich obcích a měst stále dochází ke spalování uhlí, které je největším zdrojem znečištění ovzduší a velkým zdravotním rizikem.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…