Goldemund (ČSSD): Jsme v poločase

03.12.2016 17:16

Zhodnocení poloviny volebního období 2014-2018 ze strany starosty Vyškova:

Goldemund (ČSSD): Jsme v poločase
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Už jsou to dva roky, co se čtyřkoalice ČSSD, KDU-ČSL, ODS a Volby pro město snaží ze všech sil na vyškovské radnici plnit program, pro který jste nás zvolili. Jsme takříkajíc v poločase, neboť nám ještě další dva roky zbývají. V těchto chvílích bývá zvykem se poohlédnout, co se nám za uplynulé období ve městě podařilo. A nebylo toho vůbec málo. Prosím, neberte tento článek jako vychloubání či jako nějakou předvolební agitaci. Ač je zastupitelstvo i rada našeho města složena z více politických stran či subjektů, vždy se pokoušíme nalézt nepolitický kompromis, neboť jde o Vyškov, nikoliv o politické hrátky. Kdo nás zná, tak ví, že nejsme přívrženci vzletných, zbytečných slov, budu proto co nejvěcnější. Už v úvodu bych však rád poděkoval každému, kdo se za poslední dva roky na našich plánech podílel.

Mám za to, že Vyškov je úspěšným městem, které se zbytečně nezadlužuje. Jsme jedním z mála měst, které pravidelně hospodaří s přebytkem a nemá žádné cizí zdroje. Vždy jsme se přirozeně snažili získat rozličné dotace, evropské, národní či krajské, přitom ale pokaždé myslíme na to, abychom tyto dodatečné finanční prostředky měli hlavně z čeho kofinancovat, případně splácet. Tato politika nám rozhodně pomohla při nákladné revitalizaci sídliště Dukelská, další části Smetanova nábřeží a sídlišť Palánek a Tyršova, která probíhala v loňském roce. Nelze opomenout, že jsme opravili ulice Hřbitovní a Cukrovarskou či odbahnili malý Kačenec.

Vyškov již léta fandí sportu a zdravému pohybu. Vybudovali jsme stezku do Hamilton, kolem velkého Kačence a rozšířili trasy pro cyklisty a bruslaře rovněž ve Smetanových sadech. Konečně jsme vyřešili situaci spojenou s chátrajícím zimním stadionem, který bude odstraněn a na jeho místě vyroste již příští rok zimní stadion nový. Můžeme těšit i na workoutové hřiště, které se bude nacházet ve Smetanových sadech mezi sportovní halou a Oranžovým hřištěm. Když už se zmiňuji o oblíbeném Oranžovém hřišti, mohu Vám také slíbit jeho brzké rozšíření. Každým rokem Vyškov pomáhá sportovním klubům formou dotací. Nejinak tomu bude i v následujících letech, přirozeně podle možností, které budeme mít k dispozici.

Sportovní kluby však nejsou jedinými příjemci dotací od města, nezapomínáme ani na ostatní oblasti neziskového sektoru, včetně sociálních organizací. Uvědomujeme si, že bez jejich záslužné činnosti by chod města nebyl možný.

I nadále budeme usilovat o to, aby naši občané měli co nejkvalitnější bydlení. Finančními příspěvky podporujeme výstavbu rodinných domů ve městě. V nadcházejících měsících bychom se chtěli pustit do úprav bývalého OSP na Žižkově ulici pro účely bydlení. Tento prostor by měl být využit rovněž jako nové místo pro služebnu městské policie, jež umožní postupné rozšíření její činnosti. Vždyť pocit bezpečí je základem klidného života našich občanů a o to nám jde v první řadě. Přirozeně chceme mít rovněž co nejkvalitnější a nejdostupnější školská zařízení. Z tohoto důvodu jsme například zvýšili kapacitu mateřské a základní školy Letní Pole. Budovy řady našich škol prošly vylepšeními a stavebními úpravami, nechybělo ani jejich zateplení a další zásahy, které umožnily úsporu energií. Na okraji našeho zájmu nestojí ani kulturní a památkové objekty.

Každý rok opravíme, případně vybudujeme několik chodníků. Finanční prostředky na tyto investiční akce jsou stálicí městského rozpočtu a ani v následujících letech na tom nechceme nic měnit.

Vážení čtenáři, slíbil jsem, že budu stručný, i když mne napadají ještě desítky dalších věcí, které jsem nezmínil a za zmínku by jistě stály. Nicméně snad práci radnice pociťujete sami ve své každodennosti a věřím, že naši snahu oceníte. Svůj příspěvek jsem začal poděkováním a poděkováním rovněž skončím, tentokráte však adresnějším: Chtěl bych na tomto místě poděkovat kolegům z rady města i všem členů zastupitelstva za výbornou spolupráci při rozhodování o chodu Vyškova. Skutečnost, že se dokážeme bez větších potíží domluvit a pracovat konstruktivně bez hádek a roztržek, považuji za naprosto zásadní a popravdě řečeno v dnešní době i za vzácné. O to více si já i moji kolegové ve vedení města této spolupráce vážíme. Vážíme si také důvěry, kterou jste nám před dvěma roky při volbách projevili. Po celou dobu si všichni uvědomujeme velký závazek a snažíme se dennodenně pracovat pro město tak, abyste byli s naší činností spokojeni.

Karel Goldemund, starosta Vyškova 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…