Grois (ČSSD): Kolumbus #2 udělí další stipendia

30.07.2019 19:09

Udělení dalších stipendií v rámci projektu Kolumbus #2 schválili znojemští radní. Ocenili celkem 5 nadaných dětí z různých oborů. Stipendia si děti odnesou slavnostně z rukou starosty na začátku září.

Grois (ČSSD): Kolumbus #2 udělí další stipendia
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

„Jsem velmi rád, že můžeme předat další stipendia v rámci Kolumba, tentokrát zase v jiných oborech než třeba vloni. Oceňujeme talenty v gymnastice, výtvarném umění i běhání. Přesně to je totiž cílem Kolumba, podporovat děti v tom, co je baví a v čem jsou dobré,“ vysvětluje starosta Jan Grois.

Kdo se na stipendia může těšit?
Marika Nina Kováčová za úspěšnou reprezentaci Znojma ve sportovní gymnastice na mezinárodní úrovni
Antonie Vojtěchová za úspěšnou reprezentaci Znojma ve sportovní gymnastice na mezinárodní úrovni
Veronika Tvarůžková za úspěšnou reprezentaci Znojma ve výtvarné soutěži na národní úrovni
Barbora Večeřová za úspěšnou reprezentaci Znojma ve výtvarné soutěži na národní úrovni
Lucie Plašilová za úspěšnou reprezentaci Znojma na běžeckých soutěžích na národní úrovni

Všichni obdrží stipendia ve výši 10 000 Kč.

O PROJEKTU KOLUMBUS #2
Projekt Kolumbus #2 navazuje na jeden z pilířů projektu Kolumbus (Znojmo mluví anglicky/německy), jenž podporuje jazykové vzdělávání a který město úspěšně realizuje od roku 2013.

Individuální podpora (stipendijní program) je realizována formou poskytovaných stipendií ve výši 10 000 korun/rok a 5 000 korun/rok. K základním kritériím pro přiznání stipendia bude patřit umístění v krajských, národních a mezinárodních kolech soutěží. Žadatelé musejí rovněž mít trvalý pobyt ve Znojmě nebo jeho městských částech.

Kolumbus #2 funguje ve dvou rovinách. Institucionální podpora je realizována formou dotačního programu, jehož oprávněnými žadateli jsou základní, střední a vysoké školy na území města Znojma (v případě základních škol budou finanční prostředky poskytovány formou účelově určeného provozního příspěvku). Projekty by měly směřovat do vytváření podmínek pro práci s nadanými žáky a studenty, podpory inovativních přístupů ke vzdělávání a v neposlední řadě také dalšímu vzdělávání pedagogických pracovníků. Dotační program školám umožní požádat i o podporu žáků a studentů ze sociálně znevýhodněného prostředí, díky kterému budou moci vytvářet kvalitnější podmínky pro jejich vzdělávání.

PROJEKT KOLUMBUS
Projekt Kolumbus #2 navazuje na jeden z pilířů projektu Kolumbus – Znojmo mluví anglicky/německy, jenž podporuje jazykové vzdělávání a který město úspěšně realizuje od roku 2013. Žáci, studenti i absolventi mají díky němu možnost získat podporu ve formě proplacení úspěšně složeného jazykového certifikátu, pokud splní podmínky projektu. Jednou z těch zásadních je mít trvalé bydliště ve Znojmě nebo jeho městských částech. Dosud město proplatilo více než 370 úspěšně složených jazykových certifikátů. Město jazykové vzdělávání podporuje i přímo na základních školách, které zřizuje. Dotuje například pořízení učebnic a pomůcek, pořádání zájezdů nebo zapojení zahraničního lektora do výuky. Projekt Kolumbus vznikl v roce 2012 jako nástroj v boji proti nezaměstnanosti a pro posílení konkurenceschopnosti na trhu práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…