Hamáček (ČSSD): Děti mají možnost ukázat, jak je to s jejich lidstvím, jak si váží druhých

26.04.2016 9:40

V Poslanecké sněmovně včera proběhlo vyhlášení soutěže Srdce s láskou darované, kterého se účastní dětské kolektivy. Hlavní ceny předal předseda PSP ČR Jan Hamáček.

Hamáček (ČSSD): Děti mají možnost ukázat, jak je to s jejich lidstvím, jak si váží druhých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Děti z mateřských, základních škol nebo třeba i z dětských domovů v rámci soutěže vyrábějí srdce v různých podobách a velikostech. Ty pak darují lidem ze svého blízkého i dalekého okolí, kteří si jej podle mínění autorů zaslouží. Svoji motivaci mají děti za úkol také zdůvodnit. O vítězích v různých kategoriích rozhoduje porota nebo veřejné hlasování.

„V této soutěži mají děti možnost ukázat, jak je to s jejich lidstvím, jak si váží druhých,“ uvedl Jan Hamáček při vyhlašování vítězů soutěže. „Přeji si, aby s našich dětí vyrostly takové sebevědomé a přející bytosti, které mají rády samy sebe a tím i druhé. Když někdo druhému daruje srdce, vyjádří tím svou lidskost. Když ví, proč to udělal, prokazuje tím moudrost. Přeji všem účastníkům soutěže, aby jim tato lidskost a moudrost vydržely do dospělosti," doplnil předseda Sněmovny.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnilo téměř 200 dětí a pedagogů z vítězných kolektivů. Celkem se do soutěže zapojilo více než pět tisíc dětí.

Vyhlášení soutěže Srdce s láskou darované ve Sněmovně (25. 4. 2016)
 
Vyhlášení soutěže Srdce s láskou darované ve Sněmovně (25. 4. 2016)
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů