Hamáček (ČSSD): Sociální demokracie je hrdá na svou roli během pandemie

03.06.2021 13:51

Komentář na facebookovém profilu k dnešnímu hlasování o nedůvěře vládě

Hamáček (ČSSD): Sociální demokracie je hrdá na svou roli během pandemie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Proto dnes všichni poslanci a ministři vystoupili v červené barvě, která byla a je symbolem Ústředního krizového štábu a práce všech, kdo se na řešení náročné situace a všech protiepidemických opatření podíleli.
Opozice si počkala, až bude po všem. A teď chce vládu svrhnout? Proč to neudělali Petr Fiala z ODS nebo Markéta Pekarová Adamová z TOP 09 dříve? Myslím, že se báli. Moc dobře věděli, že všechna rozhodnutí během pandemie budou nepopulární. Moc dobře si uvědomovali, jak náročné to je.
 
Dnes chce pravicová opozice vládu shodit. Ve chvíli, kdy epidemie ustupuje. Právě teď, když vláda epidemii zvládla, ochránili jsme ekonomiku a očkujeme ostošest, protože konečně přichází vakcíny. V čase, kdy otevíráme školy a služby.
 
Jsem přesvědčený, že vláda hlasování o nedůvěře vlády, které vyvolala opozice, přežije. Vše nasvědčuje tomu, že opozice nemá potřebný počet hlasů. Proto se celé jednání mění jen v divadlo, kde mohou diváci sledovat řečnická cvičení jednotlivých opozičních poslanců a poslankyň.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.