Hanousek (Zelení): Stovky bavlněných roušek dostanou hradečtí senioři a školy

20.03.2020 16:47

Město v těchto dnech rozdá stovky kvalitních bavlněných roušek, zhruba 700 kusů je určeno pro seniory a osoby se zdravotním postižením žijící v Hradci Králové.

Hanousek (Zelení): Stovky bavlněných roušek dostanou hradečtí senioři a školy
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

 Dalších přibližně 500 roušek putuje do třech škol, kdy dvě z nich budou od příštího týdne k dispozici pro děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších.

„Ještě během dnešního dne budou roušky rozneseny do objektů Harmonie I. a II. Následně pak budou poskytnuty do objektu Penzion pro důchodce a bývalých domů s pečovatelskou službou v ulicích Zámostí a Bezručova. Další roušky také doručíme do domu vyčleněného pro bydlení osob se zdravotním postižením v ulici Pod Zámečkem,“ říká náměstek primátora oblast školství a sociálních věcí Martin Hanousek. Všechny tyto objekty navštíví dobrovolníci z řad královéhradeckých skautů, kteří budou mimo jiné informovat občany o správném používání roušek a předají jim základní informace v tištěné podobě. „Za tuto dobrovolnickou činnost patří skautům velké poděkování. Nejen, že se starají o distribuci roušek a jsou městu k dispozici, ale zároveň jsou připraveni na spolupráci s terénními pečovatelskými službami, aby pomohli s dovezením nákupu potravin nebo léků osobám, které to skutečně potřebují,“ doplňuje náměstek Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Zhruba 500 kusů roušek bylo během dnešního rozvezeno také do škol, které budou od příštího týdne poskytovat péči o děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších. „Jedná se o mateřskou školu Kamarád (Veverkova) a základní školu Bezručova. Vybavili jsme také základní a mateřskou školu Mandysova, která v případě naplnění kapacit předešlých dvou škol je připravena pojmout další děti,“ dodává náměstek Hanousek.

Necelou stovku kusů bavlněných roušek poskytne město také Oblastní charitě Hradec Králové.

Hradecký magistrát eviduje velké množství nabídek pomoci od dobrovolníků i dobrovolnických skupin. Všechny kontakty jsou evidovány a v případě využití nabídky budou příslušný dobrovolník nebo organizace osloveni. Všech nabídek si magistrát města velmi váží a děkuje za ně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…