Hanousek (Zelení): V mateřské školce Sluníčko začaly rozsáhlé opravy

04.06.2020 8:39

Začátkem tohoto týdne odstartovaly práce na mateřské školce Sluníčko, která se dočká rozsáhlých rekonstrukcí.

Hanousek (Zelení): V mateřské školce Sluníčko začaly rozsáhlé opravy
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

V pondělí staveniště převzala stavební firma, která provede první etapu za přibližně 16 milionů korun. V ní dojde k rekonstrukci hospodářského pavilonu, která se bude týkat zateplení budovy, výměny oken a úpravy vnitřcích prostor.

„Mateřská školka Sluníčko funguje v Hradci Králové více jak čtyřicet let a takováto rozsáhlá rekonstrukce ji čeká poprvé, dříve šlo vždy pouze o drobné úpravy. Nyní začínáme s první etapou, na kterou pak ještě v příštích dvou letech naváže druhá a třetí,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství. První etapa má být dokončena ještě v listopadu, koncem letošního roku plánuje město vypsat výběrové řízení na zhotovitele druhé etapy. „Celková investice do této školky bude zhruba 49 milionů korun včetně DPH. V příštím roce bychom chtěli s rekonstrukcemi školských zařízení pokračovat, alokovány máme finance na další mateřské školy Třebechovickou a Lužickou,“ doplňuje Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.