Hašek (ČSSD): Hasiči si za své úsilí a nasazení zaslouží podpořit

18.06.2020 19:19

Za dodržení preventivních opatření zasedala dnes 31. schůze Zastupitelstva Jihomoravského kraje s velmi nabitou agendou.

Hašek (ČSSD): Hasiči si za své úsilí a nasazení zaslouží podpořit
Foto: Archiv PL
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Projednávala mj. postcovidové úpravy v návrhu rozpočtu Jmk, kde jsem navrhl zmírnění škrtů v dotacích pro dobrovolné hasiče možností vyhlásit podle dalšího ekonomického vývoje mimořádné kolo podpory pro zásahové jednotky obcí ve výši 5 milionů Kč formou mimořádného kola dotačního programu letos v září.

Z letos původně plánovaných 28 milionů Kč totiž vedení kraje navrhuje škrt přes 17 milionů Kč, což je snížení přes 60 %. Myslím si, že to není dobrý nápad, zvláště s ohledem na zapojení dobrovolných hasičů v Jmk do boje s COVID-19 či na zvládnutí přívalových bouřek v minulých dnech.

Jsem si jistý, že si případné dokrytí alespoň do poloviny původního předpokladu jihomoravští "dobráci" zaslouží. A jsem rád, že Zastupitelstvo Jmk tento můj návrh nakonec přijalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…