Hašek: Teď hasit, potom vyšetřovat

29.07.2022 12:12

Hlavně každoročně peníze hasičům, policii i dalším složkám IZS, včetně vodních záchranářů...

Hašek: Teď hasit, potom vyšetřovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, bývalý jihomoravský hejtman a exšéf Asociace krajů ČR

Další den boje s nezkrotným přírodním živlem. Mysleme na ty, kteří v těžkých podmínkách nasazují své životy a zdraví,aby ochránili nás ostatní, národní park a také veřejný a soukromý majetek. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí
Velmi prosím všechny diskutující, aby se vykašlali na debatu o energetické krizi, sociálních věcech a současné vládě, o Babišovi a Fialovi či nesmrtelnosti chrousta. Teď je čas na boj s ohněm, maká na tom všechno, co má ruce a nohy a je povoláno k zásahu - bohužel místo požáru svým charakterem významně limituje možné počty nasazených hasičů, techniky, celou logistiku. Díky všem státům, které poskytly a ještě poskytnou ČR zahraniční pomoc. Informace se valí online včetně obrazového přenosu od HZS. Až skončí zásah, bude dost času na debaty kdo za to může, kdo co podělal, koho odvolat, zavřít atd. Je nesporné, že České Švýcarsko změní řadu věcí i v oblasti IZS, zaktualizuje typové plány, věřím, že i platové ohodnocení profesionálních hasičů a podporu dobrovolných hasičů - investiční priority do nové techniky, výstroje i zázemí. Věřím, že si každá vláda včetně té nynější uvědomuje nutnost investic do lidí a techniky k zajištění domácí bezpečnosti, v tomto případě hasičů - ono to vždy rezonuje po velké mimořádné události, ať to byly v historii povodně, tornáda či velké ohně. PODPORA VŠECH SLOŽEK IZS MÁ BÝT TRVALOU PRIORITOU JAKÉKOLIV VLÁDY. A když myslím všech, tak moc prosím vedle těch správných a potřebných miliard pro hasiče i policisty, aby vláda(vnitro) našla potřebných cca 20mil.Kč ročně na financování vodní záchranné služby ČČK a dala tomu systém  naposledy tak učinil i po debatě s tehdejšími hejtmany ministr vnitra Milan Chovanec tuším v roce 2016, kdy zajistil prostředky na 5 let. K tomu přispěly (nikoliv povinně) některé kraje (Jihomoravský za všech dosavadních hejtmanů), ovšem chce to systém, ne ponižující doprošování jakýchkoliv dobrovolných záchranářů každý rok při schvalování rozpočtu státu,krajů či měst a obcí. Omluva hasičům, že jsem k jejich těžkým chvílím přidal ještě kolegy vodní záchranáře, ale ať to vnitro a vláda vezme „z jedné vody na čisto".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.