Hejtman Bubeníček: Krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku

21.02.2014 14:42

Jednou z největších expozic na pražském veletrhu cestovního ruchu Holiday World, alespoň v hale VH, je stánek Ústeckého kraje. Právě zde se včera po poledni uskutečnil křest mezinárodního cykloprůvodce po Labské stezce a magazínu pro návštěvníky Ústeckého kraje Brána č. 3.

Hejtman Bubeníček: Krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Zahájení 23. středoevropského veletrhu se ve čtvrtek 20. února mezi dalšími hosty zúčastnili i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a Jan Szántó, radní pro regionální rozvoj, zahraniční vztahy a cestovní ruch.  Na Holiday World se prezentuje na osm stovek vystavovatelů z padesáti zemí světa. Jsou mezi nimi destinační agentury, touroperátoři, cestovní kanceláře, vydavatelé map a průvodců a také řada krajů ČR. V  krajské expozici jsou i některé regiony či města ÚK -  Ústí, Teplice, Chomutov, Šluknov, Česká Kamenice, Louny a další, samostatné stánky mají ve vstupní hale výstaviště Incheby také města Kadaň, Most i jiná. Prezentuje se tu rovněž Krušnohoří /Erzgebirge, jehož hornická kulturní krajina v Ústeckém kraji, Karlovarském kraji a v Sasku zdárně usiluje o zápis na Seznam světového dědictví UNESCO.  

Hejtman Oldřich Bubeníček ocenil výsledek společné práce na brožuře o Labské cyklostezce, díky které poznají turisté a cyklisté zajímavosti a pestrost míst, kudy Labe protéká. „Je to krásných 1230 kilometrů pouti po Německu a Česku,“ řekl hejtman. „U nás v kraji vede cyklostezka podél Labe těmi nejnádhernějšími místy celého Česka a nová brožura, na jejímž vydání jsme se finančně i odborně podíleli, s mapami, tipy na výlety a službami pro cyklisty, dále zvýší atraktivnost našeho kraje.“    

Veletrh cestovního ruchu Holiday World je otevřen až do neděle. Po dvou dnech pro odborníky je o víkendu určen laické veřejnosti (otevřeno je v sobotu 9 – 18 h., v neděli 9 – 17 hodin). Souběžně jsou v Holešovicích přístupné i další dvě mezinárodní výstavy - Gastro & Hotel a Golf show.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.