Hejtman Červíček: Byl jsem svědkem malého zázraku

22.04.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k firmě Hilding Anders.

Hejtman Červíček: Byl jsem svědkem malého zázraku
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Už několikrát jsem zmínil, že nejsem zrovna vyhledavačem slavnostních stříhání pásek, ale jsou situace, kdy se toho zúčastním rád. Včera jsem přijal jedno takové pozvání u příležitosti znovuotevření provozu společnosti Hilding Anders, který dodává na náš i zahraniční trhy mnoho typů matrací a postelí.

Prosperující firma prošla před necelými 600 dny téměř klinickou smrtí, když ze dne na den kvůli požáru lehla doslova a do písmene popelem původní továrna v Roztokách u Jilemnice.

A díky téměř odhodlání a téměř okamžitému rozhodnutí ředitele Petra Vašíčka, pustit se do toho znovu, jsme dnes mohli být svědkem malého zázraku a vidět na vlastní či znovurozeběhlou výrobu v nových prostorách nedaleko původního závodu.

Podařilo se to nejen díky odvaze a úsilí Petra Vašíčka, ale také díky podpoře zaměstnanců, partnerů a institucí. Firma nejenom že opravdu povstala z popela, ale ještě se jí podařilo zvýšit svou produkci a odbyt. Žádné zaměstnance, kteří chtěli s firmou nadále setrvat nepropustila – mohli pracovat v pronajatých prozatímních prostorách. Výroba je v Jilemnici, dnes součásti Libereckého kraje, ale současně má velké logistické centrum se skladem materiálu a prezentačním showroomem v našem kraji v Hořicích, a je tedy také jedním z významných zaměstnavatelů v našem kraji. 

Přístup Petra Vašíčka, jen ta se nevzdat a nebrečet, umět lidi kolem sebe nadchnout pro společnou věc a společnými silami ji dotáhnout do konce, je mi velmi blízký. Vážím si proto možnosti, že jsem dnes, kdy se symbolicky znovuotevřela další kapitola firmy Hilding Anders, mohl být také jedním z gratulantů. Myslím, že v jejich případě se úsloví „jak si kdo ustele, tak si také lehne“ nyní potvrdilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…