Hejtman Červíček: Náš kraj je nadále jedním z nejbezpečnějších regionů

11.12.2022 15:39 | Tisková zpráva

Tento týden se uskutečnilo poslední pravidelné jednání Bezpečnostní rady Královéhradeckého kraje v tomto roce. Tématem byla bezpečnost v regionu, akceschopnost složek IZS, ale i pokračující uprchlická krize v Evropě. Rada projednala také přípravy na blížící se Olympiádu dětí a mládeže.

Hejtman Červíček: Náš kraj je nadále jedním z nejbezpečnějších regionů
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Královéhradecký kraj si v posledních dvou letech prošel krom jiných mimořádností dvěma velkými zkouškami. Pandemii covidu-19 v březnu vystřídala uprchlická krize. Děkuji proto všem příslušníkům složek krajského integrovaného záchranného systému za zajišťování všech povinností i v rámci mimořádností, které rok 2022 přinesl. Náš kraj je nadále jedním z nejbezpečnějších regionů ČR i díky činnosti našeho výborně fungujícího integrovaného záchranného systému,“ zhodnotil během jednání hejtman Martin Červíček.

Program jednání bezpečnostní rady kraje se zaobíral cvičeními, která v uplynulých měsících prověřila připravenost a akceschopnost složek IZS, ale i těmi, která v nadcházejícím roce proběhnou.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Zmínkou byla i proběhlá aktualizace povodňového plánu, který bude nově v digitální podobě přístupný všem obcím a subjektům veřejné správy. Tato novinka přichází v době smutného výročí 25 let od velkých povodní v Orlických horách.

Bezpečnostní rada projednala také vývoj uprchlické krize v regionu. Situace je zde klidná, kontaktní místo na Ulrichově náměstí v Hradci Králové týdně odbaví kolem 200 uprchlíků, z nichž zhruba polovina jsou nově příchozí. V kraji je v současnosti v dočasné formě ubytování asi 3 000 uprchlíků, pokud jejich počet významně vzroste, bude kraj vyžadovat uvolnění státních ubytovacích kapacit podobně jako na jaře letošního roku.

Situace kolem epidemie covidu-19 je klidná – takový je další ze závěrů jednání. Denní přírůstky činí v průměru 80 nově nakažených a nemocnice hospitalizují v těchto dnech čtyři desítky pacientů povětšinou s mírnějším průběhem nemoci. Podle krajských hygieniků se v těchto měsících můžou navracet epidemie běžných onemocnění, která tu byla dříve normální – tedy chřipky a jiná respirační onemocnění.

Důležitým tématem byla také blížící se Olympiáda dětí a mládeže, která v kraji vypukne na konci ledna. Hejtman poděkoval všem zúčastněným zástupcům složek IZS za spolupráci na této významné akci, kdy se do Špindlerova Mlýna a dalších měst v kraji sjede na 1700 mladých sportovců.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.