Hejtman Červíček: Očkování v kraji překročilo 600 tisíc vakcinací

03.09.2021 21:36 | Tisková zpráva

Počet očkování proti covid-19 v Královéhradeckém kraji překročil hranici 600 tisíc podaných dávek vakcíny. Zároveň s tím téměř 300 tisíc osob v regionu má dokončené očkování. Nadále se očkuje na 11 místech v regionu, z nichž většina nabízí také možnost očkování bez předchozí registrace. Včera v kraji začal očkovat mobilní tým ve Vamberku.

Hejtman Červíček: Očkování v kraji překročilo 600 tisíc vakcinací
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Od začátku roku zdravotníci v regionu aplikovali na 600 tisíc dávek vakcíny proti covid-19. Věřím, že díky velké proočkovanosti ale také promořenosti se nebude opakovat scénář jako na začátku roku. Hygienici nové případy nákazy trasují a díky testování ve školách máme větší jistotu, že se v současné době covid plošně nešíří dál. Velmi důležité je očkování nejstarších obyvatel. Například v domovech pro seniory je v našem kraji většina klientů již očkovaná,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

V kraji má 299 932 osob dokončené očkování a dalších 9 903 je očkováno jednou dávkou. Zdravotníci aplikovali celkem 600 438 dávek vakcíny.

Očkování nadále probíhá na 11 místech v regionu. V konkrétní čas deset míst nabízí také možnost očkování bez registrace pro všechny osoby starší 16 let. Tuto možnost od konce července v kraji využilo už přes šest tisíc zájemců.

Vedle toho od 3. září mají obyvatelé kraje možnost využít mobilní očkování, kdy regionem projede očkovací kamion, který postupně navštíví pět měst, a to Vamberk, Žacléř, Novou Paku, Hostinné a Kopidlno. Zájemci se nemusí předem registrovat, očkování je možné pro osoby starší 16 let vždy od 10 do 18 hodin.

Termíny a místa mobilního očkování v Královéhradeckém kraji
vždy od 10 do 18 hodin
4. 9. Žacléř (Revoluční 264, u Národního Domu)
5. 9. Nová Paka (ul. Biskupská, u autobusového terminálu)
6. 9. Hostinné (Tyršovy sady, před sportovní halou)
7. 9. Kopidlno (ul. Lipová, u hasičské zbrojnice)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.