Hejtman Červíček: Stavba v náchodské nemocnici má být hotova za osm měsíců

05.09.2021 20:59 | Tisková zpráva

Zástupci Královéhradeckého kraje předali zhotoviteli akce „Rozšíření parkovací kapacity v dolním areálu Oblastní nemocnice Náchod“ prostor staveniště. Z výběrového řízení vzešla jako vítězná nabídka společnosti GEOSAN GROUP a. s., s cenou necelých 49 milionů korun bez DPH.

Hejtman Červíček: Stavba v náchodské nemocnici má být hotova za osm měsíců
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Stavba má být hotova za osm měsíců, poté začne zkušební provoz. Nová třípatrová budova bude sloužit v první řadě pacientům a jejich návštěvám. Realizací celé zakázky vznikne 180 nových parkovacích míst,“ řekl hejtman Martin Červíček, který se předání staveniště osobně účastnil.

„Předmětem stavebních prací je vedle výstavby nového krytého parkovacího objektu také rekonstrukce a rozšíření dvou parkovacích ploch – v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a u pavilonu patologie,“ vysvětlil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Celková parkovací kapacita nemocnice bude po těchto investicích a opuštění horního areálu okolo 380 míst, což je vzhledem k velikosti náchodské nemocnice dostatečné. Kraj jako zřizovatel nemocnice přesto již nyní zvažuje další možnosti na rozšíření parkovacích kapacit.

Oblastní nemocnice Náchod je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti s více než 200 tisíci obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…