Hejtman Červíček: Za nový parkovací dům v náchodské nemocnici kraj zaplatil 47 milionů

27.06.2022 16:05

V areálu Oblastní nemocnice Náchod bude od začátku července v provozu nový parkovací dům se 165 místy.

Hejtman Červíček: Za nový parkovací dům v náchodské nemocnici kraj zaplatil 47 milionů
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Jeho výstavbou za 47 milionů korun bez DPH Královéhradecký kraj jako investor zvýšil celkovou parkovací kapacitu v dolním areálu nemocnice na 370 míst a zajistil tak lepší možnosti parkování u největšího krajského zdravotnického zařízení. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

„Náchodská nemocnice spádově slouží pro více jak 200 tisíc obyvatel a z tohoto důvodu do naší největší krajské nemocnice směřujeme v posledních letech nemalé investice na její modernizaci. Nemocnice se ale dlouhodobě potýkala s nedostatkem parkovacích ploch nejen pro pacienty a návštěvníky, ale i pro své zaměstnance. Nový parkovací dům nyní navýší počet míst uvnitř dolního areálu na 370 a po dokončení celého projektu bude v dolním areálu nemocnice celkem 392 parkovacích míst, což bude vzhledem k velikosti nemocnice dostačující,“ říká hejtman Martin Červíček.

Nový parkovací dům je první dokončenou fází projektu Rozšíření parkovací kapacity v dolním areálu Oblastní nemocnice Náchod s celkovým nákladem 56 milionů korun bez DPH a disponuje 165 místy. Je založený na pilotách a tvoří ho nosný železobetonový skelet. Součástí objektu je i venkovní parkovací plocha s novým veřejným osvětlením a parkovacím systémem, který automaticky otevírá závoru pomocí kamer pro čtení registračních značek vozidel. Pacienti a návštěvníci nemocnice mají k dispozici také výtah pro 15 osob.

„Kromě nového parkovacího domu budeme ještě v druhé fázi projektu rekonstruovat a rozšiřovat parkoviště v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a také druhé parkoviště u pavilonu patologie, čímž získáme dalších 22 míst. Předpokládáme, že vše dokončíme v listopadu tohoto roku,“ doplňuje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

Oblastní nemocnice Náchod je největším krajským zdravotnickým zařízením. V roce 2020 dokončená první etapa její modernizace za 1,6 miliardy korun je dosud největší investicí ve zdravotnictví v historii Královéhradeckého kraje. „Souběžně ale také investujeme do rozvoje našich nemocnic v Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a Trutnově. Další velkou akci rozbíháme v rychnovské nemocnici, kdy na její modernizaci právě vybíráme zhotovitele stavebních prací za zhruba 800 milionů korun,“ uzavírá hejtman Červíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace