Hejtman Červíček: Zlatý erb získaly Borovnice a Dvůr Králové nad Labem

05.05.2022 9:32 | Tisková zpráva

Krajské kolo soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí má své vítěze.

Hejtman Červíček: Zlatý erb získaly Borovnice a Dvůr Králové nad Labem
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

První tři příčky v kategorii obcí obsadily Borovnice (TU), Mokré a Nepolisy. Mezi městy zabodovaly Dvůr Králové nad Labem, Nový Bydžov a Nové Město nad Metují. V Královéhradeckém kraji se do soutěže zapojilo 15 webových stránek.

„Kvalita oceněných webů je velice vyrovnaná, což dokazuje, že samosprávy věnují této oblasti velkou pozornost a neustále zvyšují úroveň poskytovaných elektronických služeb. Za velice důležitou považuji především přehlednost a snadnou dostupnost hledaných informací,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, která dnes předala ocenění jménem Královéhradeckého kraje.

„Uživatelé navštěvují weby měst a obcí především kvůli důvěryhodnosti poskytovaných údajů. V dnešní době často čelíme záplavě informací, které jsou nepřesné, zkreslené či dokonce úmyslně lživé. Nejen v komunitě IT expertů se říká, že data se stávají nejcennější komoditou tohoto století, a proto je nesmírně důležité, aby především veřejné instituce poskytovali co nejvíce objektivních a konkrétních informací,“ doplňuje hejtman Martin Červíček.

Městům letos kraluje Dvůr Králové nad Labem s výborně zpracovanými elektronickými službami členěnými do přehledných dlaždic. Web je dobře vypadá a funguje i na mobilu. Výborné elektronické služby nabízí také Nový Bydžov, porotcům ale scházelo lepší upřesnění polohy města i jeho úřadu. Bronzové Nové Město nad Metují se může pochlubil hodnocením svého webu jakožto nejdůvěryhodnějšího mezi všemi soutěžícími.

V kategorii obcí letos zvítězila Borovnice u Staré Paky díky velmi dobré informovanosti občanů i návštěvníků. Jen nepatrně hůře dopadlo Mokré na Rychnovsku, a to kvůli složitějšímu hledání usnesení. Nicméně si Mokré oproti loňsku polepšilo o jednu příčku. Nepolisy pak poskytují nejlepší elektronické služby.

Vítězové jednotlivých kategorií budou Královéhradecký kraj reprezentovat v celostátním finále, jehož vítěze vyhlásí 16. 5. na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace