Hejtman Červíček svolal bezpečnostní radu kraje

08.01.2022 19:38 | Tisková zpráva

Bezpečnostní rada Královéhradeckého kraje projednala připravenost na další zrychlení epidemie covid-19 v souvislosti s šířením varianty omikron. V současné době je podle hygieniků v regionu nová varianta nákazy zastoupena v 15 až 20 procentech. Za posledních sedm dnů v kraji přibylo 1998 nově nakažených.

Hejtman Červíček svolal bezpečnostní radu kraje
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„V souvislosti s rizikem masivního šíření varianty omikron teď intenzivně jednáme o dalších krocích ve zdravotnictví, integrovaném záchranném systému, veřejné dopravě a dalších oblastech. Jsme v kontaktu s krizovými pracovníky obcí a zaslali jsme také apel na rozhodující firmy a organizace jako jsou vodárny, odpadové služby a další služby kritické infrastruktury, aby zvážily přijetí opatření, která zabezpečí služby a potřeby obyvatelstva a obecně chod celého regionu,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Bezpečnostní rada projednala také povinné testování, které bude od 17. 1. probíhat na pracovištích až dvakrát týdně. Podle nově připravovaných vládních opatření by mělo dojít také ke změnám v karanténních opatření, kdy bude karanténa platit pouze pět dnů. V této chvíli se čeká na další kroky, které v příštím týdnu vláda schválí.

Statistika epidemie v regionu

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí

V Královéhradeckém kraji za posledních sedm dnů přibylo 1998 nových případů nákazy covid-19, o týden dříve testy za stejnou dobu prokázaly 1901 nově nakažených. Mezitýdně se tak sedmidenní nárůst zvýšil o necelých sto nových případů. Zatím však nejde o výrazný vzestup nově pozitivně testovaných osob. Před dvěma týdny součet nových případů za sedm dní činil 2 855.

Podle krajských hygieniků je v kraji zastoupena varianta omikron v 15 až 20 procentech případů. Podle incidence, tedy počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, v posledních dnech epidemie koronaviru v kraji zpomaluje. Dnes mírně klesla na hodnotu 363. V celé ČR sedmidenní incidence dnes činila 388.

Očkování pokračuje

V Královéhradeckém kraji se zvyšuje nabídka očkovacích míst. Aktuálně se v regionu očkuje na 11 místech v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních. V regionu očkují ve svých ordinacích také praktičtí lékaři. O víkendu nabídku očkování bez předchozí registrace rozšíří na autobusovém nádraží v Nové Pace na Jičínsku mobilní očkovací tým.

V kraji zdravotníci aplikovali již 827 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19. Alespoň jednou očkováno je 349 856 obyvatel kraje (63,5 %).

V kraji bylo v pátek ráno 127 hospitalizovaných pacientů s covidem, z nich 27 na jednotkách intenzivní péče, před týdnem se v nemocnicích v kraji s covidem léčilo celkem 143 pacientů, 27 z nich na JIP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…