Hejtman Grolich: Kraj pomůže Ukrajině. Partnerské Lvovské oblasti pošle dar na boj s následky epidemie

23.02.2022 6:34

Peněžitý dar ve výši 8 045 eur poputuje z jihu Moravy na Ukrajinu.

Hejtman Grolich: Kraj pomůže Ukrajině. Partnerské Lvovské oblasti pošle dar na boj s následky epidemie
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

O finanční pomoci ukrajinskému partnerskému regionu v boji s následky epidemie koronaviru rozhodli krajští radní na své středeční schůzi (26. ledna 2022), konečné slovo bude mít v únoru jihomoravské zastupitelstvo. 

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí

Peníze směřují konkrétně Dobročinnému fondu Karitas – Lviv UHKC a poslouží na zajištění materiální pomoci tamním rodinám a osobám v tíživé životní situaci způsobené pandemií covidu. Za obdržené peníze připraví lvovská charita balíčky s potravinami, drogerií, čisticími prostředky nebo léky.

„Na přátele nesmíme zapomínat, zvlášť když jsou teď v těžké situaci. Vážíme si vzájemné spolupráce a stojíme za nimi. Téměř 200 tisíc korun tak pomůže 50 domácnostem a lidem, kteří se následky pandemie ocitli v tíživé životní situaci. Jedná se především o velké rodiny, chudé, invalidy a handicapované, polosirotky," říká hejtman Jan Grolich.

Jihomoravský kraj má dohodu o spolupráci se Lvovskou oblastní podepsanou od roku 2018, lvovská charita je navíc dlouholetým partnerem Oblastní Charity Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…