Hejtman Grolich: Sportovním oddílům rozdělí kraj 20 milionů, čtyřmi miliony podpoří soutěže

24.06.2021 19:09

Nová krytá tribuna u fotbalového hřiště ve Zbraslavi, oprava střechy na Ranči Vítovice v Rousínově nebo rekonstrukce zdroje tepla v areálu TJ Sokol Drnovice.

Hejtman Grolich: Sportovním oddílům rozdělí kraj 20 milionů, čtyřmi miliony podpoří soutěže
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

To jsou jen některé z projektů, které podpoří Jihomoravský kraj dotacemi. Na základě doporučení Rady JMK je dnes (24. června 2021) schválili krajští zastupitelé.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Mezi sportovní organizace a zařízení rozdělí Jihomoravský kraj více než 20 milionů korun. „Nastavili jsme pravidla pro dotace tak, aby na ně dosáhlo více zájemců. Zejména pak těch, co se starají o děti,“ prohlásil hejtman Jan Grolich.

Na nové výstavby, rekonstrukce či opravy přispěje kraj 70 oddílům a sdružením částkou 8,1 milionu korun. Zbývajících 12 milionů korun půjde na provoz 151 vybraných organizací.

Zastupitelstvo zároveň odsouhlasilo i další necelé čtyři miliony korun na sportovní soutěže. Úspěšní byli žadatelé Sokolské župy Dr. Jindry Vaníčka Brno, která sdružuje 164 tělocvičných jednot se zhruba 22 260 členy – získali dotaci 900 tisíc. Celkem 150 tisíci korun podpoří kraj třeba uspořádání 9. ročníku Grand Prix Brno v dráhové cyklistice. Dotaci obdrží i Vysokoškolský sportovní klub Univerzita Brno na zajištění 2. kola Česká spořitelna atletické extraligy. Jihomoravský kraj se rozhodl podpořit například i talentovanou brokovou střelkyni Terezu Záviškovou.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.