Hejtman Hašek: Dotace pro fotbalovou akademii poputuje na speciální stravu

23.06.2016 21:46

Částkou 2,5 milionu korun podpořilo krajské zastupitelstvo rozvoj Regionální fotbalové Akademie Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Dotace pro fotbalovou akademii poputuje na speciální stravu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Na svém zasedání 23. června 2016 členové zastupitelstva Jihomoravského kraje schválili dotaci 420 tisíc korun na projekt Regionální fotbalová Akademie Jihomoravského kraje - příspěvek na dopravu a stravu. „Dotace bude využita na úhradu speciální stravy pro členy fotbalové akademie a na úhradu dopravy v rámci Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. Zastupitelstvo dále stanovilo závazný ukazatel – příspěvek na provoz pro rok 2016 Domovu mládeže a Zařízení školního stravování Brno ve výši 2,081 milionů korun. Tato částka zajistí jedno patro budovy domova mládeže pro potřeby fotbalové akademie, vybavení pokojů a zajištěním jednoho vychovatele v domově navíc pro noční provoz,“uvedl hejtman Michal Hašek.

„Těší mě, že se nám daří na jižní Moravě spolupráce s krajskou i městskou samosprávou. A věřím, že nám v budoucnu budou i na jižní Moravě vyrůstat nové talenty, které český fotbal rozhodně potřebuje,“ ocenil podporu krajského úřadu předseda FAČR Miroslav Pelta.

Podpora Regionální fotbalové Akademie Jihomoravského kraje vychází z podepsaného memoranda, který 1. června 2016 uzavřel Jihomoravský kraj, statutární město Brno a Fotbalová asociace České republiky. Cílem spolupráce je prohloubení vzájemné spolupráce k prosazování společných zájmů v oblasti podpory činnosti mládežnické regionální fotbalové Akademie Jihomoravského kraje organizované Nadačním fondem regionální fotbalové Akademie Jihomoravského kraje. Na základě podepsaného memoranda se Jihomoravský kraj zavázal přispět k jeho naplnění mj. zajištěním podmínek pro ubytování a stravování hráčů akademie v zařízení spadajícím do působnosti Jihomoravského kraje a zajištěním podmínek pro dopravu hráčů akademie v působnosti Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…