Hejtman Hašek: Rada podpořila činnost Traumateamu ČR, který zasahuje v Nepálu

08.05.2015 10:05

Rada Jihomoravského kraje se ve čtvrtek 7. května 2015 rozhodla poskytnutím dotace ve výši 200 tisíc korun podpořit Traumateam České republiky, který zřídila Fakultní nemocnice Brno. Informoval o tom hejtman Michal Hašek.

Hejtman Hašek: Rada podpořila činnost Traumateamu ČR, který zasahuje v Nepálu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

 „Jak jsem zde slíbil začátkem týdne, navrhl jsem dnes Radě JMK podporu Traumatýmu ČR, který právě zasahuje v Nepálu. Uvolnili jsme okamžitě částku 200 tisíc korun pro Fakultní nemocnici Brno, která zaštiťuje činnost Traumatýmu ČR. V Nepálu zasahuje 9 lékařů a 10 sester z Fakultní nemocnice Brno. Krajská podpora je určena na úhradu provozních nákladů spojených se záchrannou misí v Nepálu,“ informoval hejtman Michal Hašek.

Jak dodal náměstek hejtmana Stanislav Juránek, Jihomoravský kraj v roce 2007 podpořil vznik základní školy v Khandadéví nedaleko nepálské metropole. „Předpokládám, že do červnového zasedání zastupitelstva se nám podaří zjistit současnou situaci této školy. V případě potřeby bychom hledali cesty, jak jí pomoci,“ uvedl náměstek Juránek.

Traumateam České republiky byl založen ve Fakultní nemocnici Brno v roce 2010. Jedná se o mobilní tým, jehož dominantním úkolem je poskytování odborné resuscitační, traumatologické, chirurgické a specializované medicínské péče poraněným a postiženým přímo na místě mimořádné události nebo katastrofy, případně v její těsné blízkosti. O kvalitách Traumateamu ČR svědčí mimo jiné to, že je zařazen v registru Úřadu pro koordinaci humanitárních záležitostí OSN v Ženevě, dále mezi týmy Rady EU pro civilní krizové situace a do systému pohotovostních sil OSN v New Yorku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL