Hejtman Hašek: Urychlíme vše, aby se druhé kolo na kotlíkové dotace vypsalo na sklonku prázdnin

15.04.2016 15:42

Dalších 65 žádostí o „kotlíkové dotace“ v celkové výši 7,2 milionu korun schválila krajská rada na svém jednání 12. dubna 2016. Celkově tak rada schválila již dotace za více než 30 milionů korun.

Hejtman Hašek: Urychlíme vše, aby se druhé kolo na kotlíkové dotace vypsalo na sklonku prázdnin
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Osmdesát milionů korun, které rozděloval Jihomoravský kraj na tzv. kotlíkové dotace, vyčerpali žadatelé během necelého měsíce. V papírové podobě, kterou i s příslušnými přílohami museli žadatelé doložit, přišlo 791 žádostí. Další žádosti se budou projednávat na následujících jednáních krajské rady.

„Po schválení bude s úspěšnými žadateli uzavřena smlouva o poskytnutí dotace. K výměně kotle pak musí dojít do 6 měsíců od uzavření smlouvy, nejpozději však do 31. října 2016.  Zájem nás mile překvapil. Předpokládám, že všechny došlé žádosti schválíme do začátku prázdnin. Ministrem životního prostředí Brabcem jsem byl ujištěn, že pokud zvládneme zadministrovat první výzvu, bude možné vypsat druhou výzvu co nejdříve. Původně jsme ji plánovali koncem roku, budeme se snažit vše urychlit, aby druhé kolo  krajské výzvy bylo vypsáno na sklonku prázdnin či těsně po nich. Věřím, že Jihomoravané budou mít stejně velký zájem i při vyhlášení druhého kola krajské výzvy,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Ve druhém kole výzvy je připraveno maximálně 50 milionů korun.

Cílem dotačního titulu je snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové nízkoemisní zdroje. Lidé mohou vyměnit svůj stávající kotel na pevná paliva s ručním přikládáním, a to za kotle na pevná paliva, plynové kondenzační kotle a tepelná čerpadla. Instalace nového zdroje vytápění může být spojena také s instalací solárně termických soustav pro přitápění nebo přípravu teplé vody a tzv. „mikro“ energetickými opatřeními. Maximální výše dotace na jeden dílčí projekt může být až 127 500 korun, výše podpory se pohybuje v rozpětí 70 až 80 procent. V případě realizace v prioritním území je 5% bonifikace.

Podrobné informace jsou zveřejněny na webu Jihomoravského kraje zde: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=266671&TypeID=2 .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.