Hejtman Hašek ocenil vojáky, kteří vycvičili africkou armádu proti teroristům

31.03.2015 10:21

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se v pondělí 30. března 2015 zúčastnil slavnostního nástupu 74. lehkého motorizovaného praporu Bučovice u příležitosti jeho návratu ze zahraniční mise působící v Mali.

Hejtman Hašek ocenil vojáky, kteří vycvičili africkou armádu proti teroristům
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Hejtman ocenil bučovické vojáky po návratu z mise v Mali

Hejtman ve svém vystoupení poděkoval vojákům za vzornou reprezentaci jižní Moravy a České republiky a dobře odvedenou práci na vysoké profesionální úrovni. Následně pak za vzorné splnění bojových úkolů v zahraniční misi v africké republice Mali udělil 74. lehkému motorizovanému praporu stuhu hejtmana Jihomoravského kraje a několika členům jednotky udělil krajská vyznamenání.

Příslušníci 74. lehkého motorizovaného praporu Bučovice byli vysláni do mise Evropské unie na základě požadavku malijské vlády a rozhodnutím Vlády České republiky ze dne 6. února 2013, které bylo následně schváleno oběma komorami parlamentu.

Úkolem jednotky byla ochrana velitelství výcvikové mise v Bamaku a částečně i výcvik malijské armády. Mise přispěla k tomu, že malijská armáda bude schopna čelit útokům islamistických radikálů a zachovat suverenitu a teritoriální integritu své země. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!