Hejtman Havel: Díky úspěšnému vyjednávání premiéra se stavby na D6 nezdrží

02.07.2016 15:40

Problém opakovaného posuzování dopravních staveb z hlediska jejich vlivu na životní prostředí (EIA) - to bylo jedno z hlavních témat, o kterých jednal premiér Bohuslav Sobotka s předsedou Evropské komise Jean-Claudem Junckerem. Jednání skončilo úspěchem a z jeho závěru plyne, že stát může pokračovat v dostavbě páteřní dopravní infrastruktury, konkrétně deseti staveb, na které chce využít finance z EU.

Hejtman Havel: Díky úspěšnému vyjednávání premiéra se stavby na D6 nezdrží
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel

„Díky výsledku vyjednávání budou moci dále naplno probíhat přípravy tří staveb na naší páteřní D6 od Varů do Prahy bez toho, aby se znovu musel opakovat proces EIA, tedy posuzování vlivu na životní prostředí. Jde o obchvat Řevničova, Lubence a úsek Nové Strašecí – Řevničov. Stavět by se mělo začít už v příštím roce,“ uvedl hejtman.

 Všech deset dopravních staveb tvoří část Transevropské dopravní sítě (TEN-T). Už během června schválila vláda novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí, na jejímž základě by vybrané dopravní stavby zvláštního významu nemusely proces EIA znovu absolvovat. Sněmovna by měla navrhovanou novelu odsouhlasit ve zrychleném režimu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7