Hejtman Krkoška: Senioři dostali od dobrovolníků ručně pletené ponožky

26.12.2023 16:13 | Tisková zpráva

Babičky a dědečci v domovech seniorů dostali celkem 850 párů ručně pletených ponožek a 1100 hrníčků na čaj. Takto je potěšili dobrovolníci zapojení do projektu Hodinový vnuk – Mezičasy, který podporuje Moravskoslezský kraj.

Hejtman Krkoška: Senioři dostali od dobrovolníků ručně pletené ponožky
Foto: archiv MSK
Popisek: Nový moravskoslezský hejtman Jan Krkoška

„V tomto projektu vlastně ani tak nejde o hmotné dárky jako o fakt, že si na seniory v domovech někdo vzpomněl a měl chuť je navštívit a potěšit. Velkou radost jim jistě udělalo i sto přáníček, které jim nakreslily děti z Primaškoly v Ostravě. Samota a pocit odloučení musí být pro starší lidi opravdu tíživé, proto děkuji všem z Klubu ponožka, že na naše klienty sociálních zařízení myslí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška. Dodal, že ponožky zahřejí seniory v celkem 18 domovech z regionu. Od Ostravy, přes Bohumín, Havířov, Frýdek-Místek až po například Krnov.

Ponožky napletly dámy ze senior klubů napříč regionem, například klubu seniorů z Frýdku-Místku, městské organizace Seniorů ČR z Ostravy-Poruby, Klubu žen Kunčice, Klubu seniorů Straník z Nového Jičína nebo z Domova seniorů Kamenec v Ostravě. Pletařky vyrobily také čepičky a napletly chobotničky, které putovaly na dětská oddělení nemocnic v Havířově, Opavě a Krnově. Podle průzkumů pomáhají pletené chobotničky navodit u miminek klid a pocit bezpečí.

Kromě ponožek dostali babičky a dědečkové v domovech taky 1100 dárkově zabalených hrníčků s porcí čaje nebo kávy. Největší ohlas měla akce v Havířově, do sbírky se zapojili zaměstnanci tamního magistrátu i personál domovů seniorů. Ostatně nápad na tuto akci vznikl právě na odboru sociálních věcí magistrátu. Zásobu hrníčků sesbírali i na Úřadu práce v Karviné, bohumínském městském úřadu nebo Gymnáziu Františka Živného Bohumín.

„Hrníček pro Tebe by měl být dárkem, který potěší. Lidé v domovech tak vědí, že jsme na ně nezapomněli, že na ně myslíme. Nápad vycházel z reality. Každý má doma několik hrníčků, ale kávu nebo čaj pije většinou z toho nejoblíbenějšího. Neměl by být proto problém jeden hrníček věnovat. Je fakt, že hodně lidí kupovalo i hrníčky úplně nové, a ještě přidali celé balení čaje. Nebo přidali i čokoládku,“ řekl organizátor projektu Ivan Sekanina a podotkl, že se zapojil i hejtman kraje Jan Krkoška, který kromě svého hrníčku poslal seniorům i zásobu čajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Princip jedné Číny

4:31 Filip (KSČM): Princip jedné Číny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v evrops…