Hejtman Kuba: Kraje hradí řadu nákladů na zajištění očkování z vlastních rozpočtů

14.01.2021 10:57

Primárně na zabezpečení očkování využije Jihočeský kraj 10 milionů korun, které získá od Ministerstva financí. Stejnou částku obdrží i ostatní kraje v rámci státní pomoci na pokrytí nákladů, souvisejících s řešením koronavirové pandemie.

Hejtman Kuba: Kraje hradí řadu nákladů na zajištění očkování z vlastních rozpočtů
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Část financí z tohoto balíčku využijí na jihu Čech také na provoz škol, které zajišťují péči o děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků či pracovníků sociálních služeb. Řekl to hejtman Martin Kuba, který je zároveň předsedou Rady asociace krajů ČR.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

„Zejména v současné době, kdy je nutno co nejrychleji zabezpečit v krajích očkování, jsem opravdu rád, že Ministerstvo financí vyhovělo naší žádosti a finanční prostředky nám poskytlo. Všechny kraje i tak samozřejmě hradí celou řadu dalších nákladů spojených se zajištěním očkování z vlastních rozpočtů,“ okomentoval krok ministerstva Kuba.

Rozdělením 10 milionů korun pro každý z krajů v České republice hejtmani podle Kuby úspěšně dosáhli naplnění svého požadavku o uvolnění finančních prostředků z účelové rezervy státu na řešení krizových situací v rozpočtové kapitole Všeobecná pokladní správa.

O účelovou dotaci na řešení krizových situací se kraje ucházely už loni. Kladně byla jejich žádost vyřízena v březnu při 1. vlně pandemie. V říjnu ale jejich dvě opakované žádosti o uvolnění 140 milionů korun Ministerstvo financí zamítlo s tím, že účelová rezerva finančních prostředků v kapitole Všeobecná pokladní správa státního rozpočtu je pro rok 2020 již vyčerpána.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.