Hejtman Netolický: Obdobné experimenty mne již nebaví

09.09.2016 10:21

Včerejší návštěva ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) a generálního ředitele Vězeňské služby ČR Petra Dohnala v Králíkách nás velmi nemile překvapila, jelikož jsme o ní nebyli dopředu informováni. Přestože je současná krajská samospráva až do října legitimní, zřejmě nepovažují za nezbytné nás o svých záměrech předem informovat a dozvídáme se o nich až z médií.

Hejtman Netolický: Obdobné experimenty mne již nebaví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Po debatách s ministerstvem vnitra, které v minulosti plánovalo zřízení azylového centra v objektu bývalého dětského výchovného ústavu, přichází tentokrát ministerstvo spravedlnosti s dalším experimentem, který může ohrozit několikaleté úsilí kraje, ale i soukromého sektoru o zatraktivnění celé oblasti. Obdobné experimenty mne však již nebaví. Na jedné straně se jako zástupci kraje snažíme prezentovat památky a atraktivní místa ve světě, jako například výstava UNESCO v Paříži, která se uskutečnila tento týden, abychom pomohli cestovnímu ruchu, který byl dle statistik dlouhodobě nejnižší v republice a na druhé straně v místech, kde se nám za pomoci rozsáhlých investic daří cestovní ruch a infrastrukturu stavět na nohy a lákat stále nové návštěvníky, vymýšlí stát aktivity, které cestovní ruch z hlediska vnímání veřejnosti a turistů ohrožují.

Budova bývalého dětského výchovného ústavu měla být na základě dohody mezi ministerstvem vnitra, krajem a městem převedena právě na město Králíky. V areálu měly být vybudovány bytové jednotky například pro mladé rodiny s dětmi nebo zaměstnance nedalekého lyžařského areálu. Podle informací se již hlásí investoři, kterým se tento záměr zdá jako vhodný. Potenciál Králicka je jednoznačně v rozvoji cestovního ruchu a s tím související zaměstnanosti zejména ve službách. Proto bychom očekávali podporu státu právě v této oblasti a nikoliv obdobné kroky, které jsou náhražkou azylového centra, což jednoznačně odmítám. Pokud něco Králicko nyní potřebuje, jsou to byty a ne kriminál.

Plánované besedy s občany města se osobně zúčastním a budu hájit naše pozice a neustále opakovat stejné důvody, kterými jsme před časem argumentovali ministerstvu vnitra. Ještě dnes bude navíc ve stejném duchu odeslán dopis ministrovi spravedlnosti Robertu Pelikánovi, protože jsem připravený znovu za Králicko a jeho zájmy bojovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.