Hejtman Netolický: Oprava Larischovy vily si zaslouží větší pozornost státu

19.02.2023 6:32 | Tisková zpráva

V rámci návštěvy Pardubického kraje jednal ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš také s hejtmanem Martinem Netolickým. Mezi témata společné schůzky patřil stavební zákon, čerpání dotačních prostředků z evropských fondů či oprava do Larischovy vily.

Hejtman Netolický: Oprava Larischovy vily si zaslouží větší pozornost státu
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Ministerstvo pro místní rozvoj je pro nás jako pro samosprávy dlouhodobě nejbližším partnerem při projednávání celé řady věcí týkajících se regionu. Jedním z důležitých témat jednání proto bylo čerpání evropských fondů, které se dlouhodobě snažíme čerpat velmi aktivně a i podle srovnávacích statistik patříme mezi kraje velmi úspěšné. Nyní začíná nové sedmileté období, do kterého připravujeme další a další projekty, se kterými bychom opět chtěli žádat o podporu,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který s ministrem Bartošem hovořil také o podpoře bydlení v regionech.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

Řeč byla také o problematice stavebního zákona. „Nový stavební zákon byl velmi živě projednáván přibližně čtyři roky, a to ještě za předchozí vlády. Nová vláda připravila novelu zákona, který zcela mění předchozí návrh, a proto nás zajímalo, jak bude stavební řízení po této novele nastaveno,“ řekl hejtman.

Ten Ivana Bartoše doprovodil také do Památníku Zámeček, kde byla řeč nejen o památníku jako takovém, ale také o nedaleké Larischově vile, kterou Československá obec legionářská za přispění Pardubického kraje postupně opravuje.

„Obnovu Larischovy vily je jednoznačně nutné dokončit a pracovat dále na jejím zatraktivňování pro návštěvníky. Jedná se však o finančně velmi nákladné práce, a proto samozřejmě zjišťujeme také další možné zdroje financování, a to vedle prostředků Československé obce legionářské, krajského rozpočtu či dotací z Ministerstva kultury. Jsem přesvědčený, že Larischova vila by si takovou pomoc a pozornost státu jednoznačně zasloužila,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…